Diriliş Ertuğrul Heybede Ne Var? Neden Önemli?


Güncelleme: 21 Mayıs 2018 : 13:04
0

Diriliş Ertuğrul aksiypon dolu sahnelerle nefesleri keserken aynı zamanda gizem dolu bölümlerle kafalarda soru işaretleri de oluşturmaya devam ediyor. Diriliş Ertuğrul 119. bölüm fragmanı yine izleyenleri heyecanlandırmaya yetti. Ertuğrul’un taşıdığı heybe neyi nesidir? İçinde ne vardır? Neden bu kadar önemlidir? İşte Ertuğrul’un taşıdığı heybe ile ilgili detaylar?

Diriliş Ertuğrul Sultanın Verdiği Heybede Ne Var? Neden Önemli?

Diriliş 119. bölüm fragmanında Ertuğrul ve Noyan Ögeday ile görüşmek için Moğol topraklarına doğru uzun bir yolculuğa çıkmışlardır. Yolculuk çok zorludur ve düşmanlar belli aralıklarla Ertuğrul ve Noyan’ın grubuna saldırmaktadırlar. Bu sırada Ertuğrul’ın yanında önemli eşya vardır.

Ertuğrul Ögeday’a sunmak için yanında bir heybe götürmektedir. Bu heybe Ertuğrul’un deyimi ile devletin bekası için çok önemlidir? Saldırı anında heybeyi almaya çalışan korsanları Ertuğrul ve alpleri engellemiştir. Bu heybeyi ölümüne koruma işi Noyan’ınd a dikkatini çekmiş ve Ertuğrul’a heybede ne olduğunu sormuştur.

Ertuğrul ise heybede ne olduğunu ancak Ögeday’ın otağına gittiğinde öğrenebileceğini söylemiştir. Heybe’yi Ertuğrul’a Sultan vermiştir. Heybenin içindeki Sultan’ın buyruğu vardır. Daha önce Ögeday kimdir, gerçek tarihte nasıl birisidir konulu haberimizde de bahsettiğimiz gibi Heybede sultan’ın oyalama siyaseti ile ilgili bazı dökümanlar vardır. ayrıntılı bilgileri aşağıdaki bağlantıdan okuyabilirsiniz.

[kirmizitext]Diriliş Ertuğrul Ögeday Kimdir? Gerçek Tarihte Kimi Temsil Eder? için tıklayınız[/kirmizitext]

Gerçek tarihte Ögeday ile Sultan Alaaddin Keykubat ile siyasi ilişkiler içerisine girmiş ancak Sultan Alaaddin’in oyalama taktiği ile karşılaşmıştır. Mevzu bahis heybede de Sultan’ın bu oyalama taktiği gereği bazı bilgi ve belgeler bulunmaktadır.

[kirmizitext]Diriliş Ertuğrul Ögeday Karakteri Diziye Ne Zaman Girecek? Kim Canlandıracak? için tıklayınız[/kirmizitext]

https://www.youtube.com/watch?v=xmXMKlLc9Qc