Diriliş Ertuğrul Gerçek Tarihte Evdokya Kimdir? Nasıl Ölmüştür?


Güncelleme: 9 Ekim 2018 : 16:28
0

Diriliş Ertuğrul dizisi çarşamba akşamlarının reyting rekoru kıran nadide dizilerinden biri. TRT 1 ekranlarında yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisi diziye yeni giren karakterler ve çıkan karakterlerle izleyicilerin heyecanını daha da arttırdı. Diriliş Ertuğrul Gerçek Tarihte Evdokya Kimdir?

Geçtiğimiz sezon Engin Altan Düzyatan’ın başrolü paylaştigi Diriliş Ertuğrul, kadın başrol oyuncusu Esra Bilgiç diziden ayrılmışti. İzleyici üzen bu ayrılık haberinin ardından diziye yeni giren karakterlerden Evdokya da bir o kadar mutlu etti. Peki Diriliş Ertuğrul Evdokya gerçek tarihte var mıdır Evdokya gerçek tarihte nasıl ölmüştür?

Diriliş Ertuğrul’un sezon finalinde Ertuğrul Bey, Ogeday Han’a tabii olmuş ve Ogeday Han da beklenmedik bir şekilde Ertuğrul Bey’den Selçuklu’nun sultanı olmasını istemiştir. Almıla ise oba da artık kendine yer edinmiş, Hayme’nin de gözüne girmiştir. Bu bölümde ise Evdokya diziye dahil olmuştur.

Gerçek tarihte Evdokya kimdir, gerçek tarihte Evdokya nasıl ölmüştür sorusuna gelecek olursak; Evdekya küçük yaşta ailesini kaybetmiş ve kimsesiz kalınca kendisine Notaras kol kanat germiştir. Notaras ise Evdokya yi eğitimiş, gizli teşkilata hizmet eden suikastçı olarak yetiştirmiştir. Evdokya keskin zekaya sahiptir. Zamanla güzelleşen ve bu arada savaşçı bir kadın olmuştur.

Tarihi vesikalara göre, Sultan Mehmet’i öldürmesi için Edirne’de saraya sızmış ve bu emirle orada yaşamaya başlamıştır. Evdokya’nın Edirne’de aslında kim olduğuna dair soruların cevabını buldukça kendi içinde çelişkilere girecek ve bir başka kişiliğe bürünmeye başlayacaktır. Bu anlamda Diriliş dizisindeki Evdokya ile Fatih zamanındaki Evdokya aynı kişiler değildir. Diriliş’e yeni bir karakter olarak sadece isim benzerliği ile girmiş diyebiliriz. Yani Diriliş’te ki Evdokya suikastçi değildir.

Diriliş Ertuğrul dizisinde Evdokya karakteri gerçekte kimdir sorusuna gelecek olursak Diriliş Ertuğrul evdokya karakteri Kimya Gökçe Aytaç’tır. Kimya Gökçe Aytaç 1989 yılında dünyaya gelmiş 1.75 boyunda güzelliği ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. Küçük yaşlarda oyunculuk eğitimi almaya başlamış ve birçok reklam, dizi ve filmde rol almıştır.

Enson oynadığı Erkenci Kuş dizisi olup burada başrol oyuncusunun sevgilisi Polen olarak diziye dahil olmuş ve senaryo gereği birkaç bölüm sonra dizden ayrılarak Diriliş Ertuğrul dizisinin çekimleri için kolları sıvamıştır. Yetenekli oyuncu Diriliş Ertuğrul Evdokya karakterine başarılar dileriz