Diriliş Ertuğrul Bey Gerçekte Tarihte Nasıl ve Ne Zaman Ölmüştür?


Güncelleme: 3 Mayıs 2017 : 22:56
0

TRT 1 ekranlarının reyting rekortmeni dizisi Diriliş Ertuğrul tarihi kurgu içerisinde aksiyon dolu bölümleri ile izleyenleri ekranlara kilitlemeye devam ediyor. Diğer taraftan dizide tarihi olayların ve şahsiyetlerin gerçek tarih içerisinde akışları merak edilmeye başlandı. Bunlardan biriside Diriliş Ertuğrul Bey Gerçekte Tarihte Nasıl ve Ne Zaman Ölmüştür?

Evet Türk tarihinde büyük bir yeri olan Ertuğrul Gazi’nin nasıl ve nerede öldüğü merak edilen tarihi olaylardan. Özellikle Diriliş Ertuğrul dizisinin de etkisi ile bu konunun sosyal medyada çok konuşuduğuna şahit olduk. Ve sizler için Ertuğrul Gazi’nin hayatına ilişkin ayrıntıları araştırdık. İşte gerçekler…

Bilindiği gibi Ertuğrul Gazi, Osmanlı Devletinin kuruluşunda çekirdek rol oynayan Osmanlı Beyliğini kuran Osman Bey’in babasıdır. Osman Bey Söğüt’ü fethedip Osmanlı Beyliği’ni kurmuş ve Osmanlı Devletinin temellerini burada atmaya başlamıştır.

Diğer taraftan Ertuğrul Gazi, Anadolu Selçuklu Sultanı I. Alâeddin Keykubad ‘la beraber Anadoludaki Bizans birlikleri ile mücadelelere girişmiş ve Anadolunun Türkleşmesinde büyük katkı sağlamışlardır. Alaeddin KEykubad’ın ölümünden sonra Söğüt bölgesinin uç bölgelerinde tekfurlarla mücadelelere devam etti. 1281 yılında 92 veya 96 yaşındayken Söğüt’te vefat ederek oraya defnedildi.