Diriliş Ertuğrul Belgütay Kimdir? Yeni Şaman Başı Kim?


Güncelleme: 12 Mayıs 2018 : 14:53
1

Moğolların Şaman dinine sahip olması Diriliş Ertuğrul dizisinde de ekranlara yansıtılmış. Diriliş Ertuğrul dizisinde Şaman kahini, büyücüsü olarak karşımıza çıkan Belgütay karakteri kimdir? Hangi oyuncu canlandırıyor? Ve gerçek tarihte Belgütay kimdir? Hepsi ve daha fazlası yazımızda.

Diriliş dizisinde Moğolların Anadolu’ya girişini konu alan senaryo gereği Şamanizm dinine mensup Moğolların dini inanış şekilleri de ekranlara geliyor. Bunlardan biriside Moğolların dini inanışları olan Şamanizm gereği onların dini ritüellerini yapan Şamanlardır. Diriliş Belgütay da bu şamanlardan birisidir. Bunlara aynı zamanda kahin yada kam da denirdi.

Şaman, kahin veya kamlar dizi ritüeller gereği ruhlarla irtibatlıdırlar. Şamanlar Moğol inancından normalde iyi ruhlarla irtibat kurmak ötü ruhlardan ise kaçınmak isterler. Ancak bu şamanların karanlık yönlü olanları da vardır. Belgütay da bunlardan birisidir. Karanlık yönü ağır basmaktadır.

Belgütay kahin ve kamdır. Karanlık yönü ile büyücülükte ilerlemiş ve uzman olmuştur. Selçukluları yıkmak için kurdukları plan gereği kendisini deri ustası olarak tanıtmıştır. Deri işini de çok iyi bilen Belgütay, ekibin baş  zanaatkarı olarak tanınmıştır. Amaçları Selçukluların, dolayısı ile Ertuğrul’un içine sızıp onu içerden yok etmek ve Moğolların Anadolu’ya olan akınını hızlandırmaktır.

[kirmizitext]Diriliş Ertuğrul Ögeday Kimdir? Gerçek Tarihte Kimi Temsil Eder? için tıklayınız[/kirmizitext]

Önceki sezonda ölen Bayçu Noyan’ı kara büyü ile mezardan çıkartan da Belgütay’dır. Bayçu Noyan, azılı düşmanı Ertuğrul’u Ögeday ile görüştürmek istemekte ve onu öldürmek için fırsat kollamaktadır. Yılların birikmiş kinini unutmayan Noyan Ertuğrul’u ortadan kaldırmak için her şeyi yapacaktır. Bu hedefte Belgütay ise Noyan’ın en büyük yardımcılarından biri olacaktır. Peki Diriliş Ertuğrul’da Belgütay karakterini canlandıran oyuncu kimdir?

Belgütay karakterini canlandıran oyuncumuz Şerif Bozkurt’tur. Şerif Bozkurt 1979’da İzmir’de doğmuştur. 2018 yılı itibari ile 39 yaşında olan oyuncu Hacattepe Üniversitesi Tiyatro bölümü mezunudur. Kayıp Şehir ve Babam için isimli dizilerde rol alan oyuncu için Diriliş Ertuğrul son rol aldığı dizi olarak kayıtlara geçmiştir. Oyuncunun rol adlığı başlıca projeler şunlardır. Kurşun Yarası, Kırık Kanatlar, Köprü, Son Ders: Aşk ve Üniversite, Issız Adam, Küçük Kadınlar, Kış Masalı, Açlığa Doymak, Babam İçin, Kayıp Şehir ve Aşk Olsun isimli dizi ve sinema filmlerinde rol almıştır. Kendisine başarılar dileriz.

1 YORUM

Comments are closed.