Diriliş Ertuğrul Artuk Bey Tarihte Kiminle Evlenmiştir?


Güncelleme: 31 Ocak 2018 : 23:48
0

Diriliş Ertuğrul’da düğün var. Tabip Artuk Bey ile Karacahisar Kalesinin Mariası evlilikle hayatlarını birleştirme kararı aldılar. Maria kale fetih edilirken Ertuğrul’a yardım etmiş ve kalenin fethinde oldukça önemli bir rol üstlenmiştir. Çok öncesinde de Ertuğrul ve Alplerine yardım eden Maria’yı Halime ve Hafsa ikna ederler ve Maria’nın hayatını birleştireceği kişinin ise Artuk olduğunu söylerler. Tabi o anda akıllara Diriliş Ertuğrul Artuk Bey Tarihte Kiminle Evlenmiştir? sorusu geldi. Sizler için Artuk Beyi ve tarihteki eşini araştırdık.

Diriliş Ertuğrul bildiğiniz gibi Selçuklu dönemini ve Osmanlı İmparatorluğunun kuruluş öncesi arka planını konu alan tarih, aksiyon ve dönem konulu bir dizidir. Dizinin senaryo çalışmaları genel itibari ile tarihsel süreçteki gelişmeler dikkate alınarak yapılmaktadır. Diriliş dizisinde karakterler, mekanlar ve olaylar tarihsel gerçeklik çizgisinde ele alınırken bazı karakterler ve olaylar ise kurgusal olarak sonradan diziye dahil edilmektedir.

Artuk Bey ise bildiğiniz gibi Artuklu Beyliğinin kurucusu olan gerçek tarihte de ismi ve namı duyulmuş bir şahsiyettir. Artuk Bey Anadolunu fethinde bulunan en büyük kumandanlardandır. Doğum tarihi belli olmayan Artuk Bey 1091 yılında Kudüs’te vefaat etmiştir. Artuk Bey ile ilgili bilgiler genel de savaşlar ve fetihlerle ilgilidir. Artuk Bey’in özel hayatına ilişkin pek fazla bilgi bulunmmaktadır.

Diriliş Ertuğrul dizisinde Artuk Bey’in Maria ile evlenmesi dizide kurgusal olarak düşülmüş bir gelişmedir. Artuk Bey’in gerçek tarihte kimle evlendiği ise belli değildir.