Diriliş Ertuğrul Altun Aba Kim? Gerçek Tarihte Altın Aba


Güncelleme: 19 Şubat 2018 : 21:19
1

Çarşamba akşamları zirveyi kimseye kaptırmayan Diriliş Ertuğrul’da yine nefes kesen sahnelere tanıklık ettik. Her an her dakika heyecan ve aksiyon dolu sahnelerle izleyenleri ekrana kilitleyen Diriliş Ertuğrul Altun Aba kim? Gerçek tarihte Altın Aba var mı? İşte detaylar.

[kirmizitext]Diriliş Ertuğrul Gıyaseddin Kim? [/kirmizitext]

Diriliş Ertuğrul Altun Aba kim sorusunun yanıtına gelmeden önce dizinin son bölümünde neler yaşandığını hatırlayalım. Diriliş Ertuğrul son bölümde Ares hain planını devreye sokar ve kaleye baskın yapar. Ertuğrul ve Alpleri, Ares ve tekfurları arasında yaşanan mücadele sonucunda Ertuğrul Ares’i alt etmeyi başarır. Ares bir kez daha yenilgiyi tatmıştır. Öte yandan dizinin başından itibaren sözü geçen casusun kim olduğu nihayet ortaya çıkar. Kale içindeki tüm sırları Titan ve adamlarına ulaştıran hainin Artuk beyin eşi Maria olduğu ortaya çıkar.

Emir Saadettin, Sultan Alaaddin’e sahte kumpas uygular. Sultan Alaaddin’in tahtında gözü olan Saadettin’in amacı dikkatleri kendi üzerinden başka bir tarafa çekmektir. Kumpas sonrasında Sultan Alaaddin kendisine bir şey olması durumunda yerine küçük oğlu Kılıçarslan’ın geçirilmesini düşünür. Bunu öğrenen Saadettin taht için kendine yer hazırlarken türlü planlarını ortaya koyacaktır.

Sultan Alaaddin emrindeki güçlü bir ordusunu Ertuğrul Beye verecektir. Diriliş Ertuğrul Tekfur Aresi’i Sultan Alaaddin huzuruna götürmek için Konya’ya doğru yola çıkar. Yolculukta Ertuğrul ve Alplerini neler bekliyor? Ares Ertuğrul’un elinden kurtulacak mı? Tüm bunların yanında dizide sık sık adı geçen Diriliş Ertuğrul Altun Aba kim? Gerçek tarihte Altun Aba var mıdır kimdir? Diriliş Ertuğrul Altun Aba karakterini kim canlandıracak? soruları da izleyenler tarafından merak edildi.

Diriliş Altun Aba karakterine hayat veren oyuncumuz Hasan Küçükçetin’dir. 6 haziran 1981 yılında Balıkesir Burhaniye’de dünyaya gelmiştir. 2000 yılında İstanbul’a gelmiş ve ilk olarak çocuk tiyatrolarında çalışmıştır. Aynı yıl Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünü kazanmıştır. 2004 yılında Mimar Sinan Üniversitesi tiyatro bölümünden mezun olmuş ve 1 yıl devlet tiyatrolarında görev aldı. İzleyenlerin Hasan Küçükçetin ile tanışması Yaprak Dökümü dizisiyle olmuştur. Caner Kurtaran’ın diziden zamansız ayrılmasıyla yerine Hasan Küçükçetin geçmiştir.

2007 yılında başrollerini Sedef Avcı ve Kıvanç Tatlıtuğ’un paylaştığı Menekşe ile Halil dizisinde Menekşe’nin abisi rolünü üstlenmiştir. 2013-2014 yılları arasında yayınlanan Kaçak dizisinde Gürkan Uygun ile birlikte rol almıştır. Başarılı oyuncunun rol aldığı diğer projeler Büyük Buluşma, Şeytan Ayrıntıda Gizlidir, Alanya Almanya, Beşinci Boyut, Maskeli Beşler İntikam Peşinde, Acemi Cadı, Adak, Ezo Gelin, Menekşe ile Halil, Yaprak Dökümü, Muhteşem Yüzyıl, Gelmeyen Bahar, Kaçak, Gulyabani ve Kiraz Mevsimi.

Şimdilerde Diriliş Ertuğrul gibi dev bir projede rol alacak olan Hasan Küçükçetin Diriliş Ertuğrul Altun Aba karakterine hayat verecek. Diriliş Altun Aba rolünde kendisine başarılar dileriz…

Zengin oyuncu kadrosu ve tarihten konusuyla her kesimden insanın keyifle izlediği Diriliş Ertuğrul heyecan dolu yeni bölümü ile 14 Şubat çarşamba Trt ekranlarında…

Comments are closed.