“Diriliş Ertuğrul” Aksakallılar Kim? Görevleri Ne?


Güncelleme: 8 Kasım 2018 : 00:00
3

Trt 1’in fenomen dizisi, Diriliş Ertuğrul‘un yeni bölüm fragmanı sevenlerini heyecanlandırdığı kadar, meraklandırdı da… Yeni bölüm Fragmanın da karşımıza çıkan Aksakallılar Kim? Görevleri Ne? haberimizden takip edebilirsiniz… Her bölümü ile izleyicisine parmak ısırtan Diriliş, yeni bölümünde de yeni karakterler le seyircisinden tam puan almaya devam ediyor. Dizi ye katılacak olan Aksakallılar ise şimdiden merak konusu! İşte haberimizde Aksakallılar’ı sizin için araştırdık… 

Dizi’ye yeni katılan Atsız Bey, Ertuğrul Bey ve Artuk Bey’e, yardım edecek Aksakallılar dandır. Yani Aksakallılar bir grup usta, güçlü ve zeki askerlerden oluşan bir topluluktur. Bugüne kadar diziye dahil olmamış olmaları da dizinin yeni süprizlerle geçecek bir sezonun sinyallerini vermektedir. Diriliş Ertuğrul dizisine yeni katılacak olan Aksakallılar dizinin yeni sezonu 7 kasım 123. bölümde de ekranlara gelmiştir.

Ertuğrul moğolların saldırı esnasında bir grup tarafından kaçırılmıştır. Bu kaçırılma esnasında Ertuğrul uzak bir yere götürülmüştür. Burada bir çadır etrafında kümelenmiş bayraklar ile bazı şekillere rastlanmaktadır. O anda çadırdan çıkan birisi Ertuğrul’a seslenir. “Yolculuk nerede” der. Ertuğrul bu sesi ve soruyu hatırlar ve yolculuk kızıl elmaya diye cevap verir.

Çadırdan çıkan kişi Ertuğrul’a buraya misafir olarak değil buranın sahibi olarak geldiğini söyler. Ve 9. postun Ertuğrul’a ait olduğunu dile getirir. Yani bunun anlamı Ertuğrul da artık bir aksakallıdır. Ertuğrul’a bunun nişanı olarak Bir altın yay ile 3 gümüş ok verilir. Ertuğrul bu hediyeleri alır ve kanının son damlasına kadar kızıl elmaya ulaşmak için hak ve adalet namına hareket edeceğini söyler. Peki Aksakallılar kimdir?

Aksakallılar, Türk İslam devletinin her daim ayakta kalması için çabalayan gizli bir örgütlenmedir. Döneminin en kuvvetli türk islam devletini destekler ve gizli düşmanlara karşı arka planda devlet içinde sadık kişilere destek vermektedirler. Hatta yeri ve zamanı geldiğinde bu kişileri kendi içlerine almaktadırlar.

Comments are closed.