Diriliş Ertuğrul 7 Şubat Özeti 105. Bölüm Fragmanı


Güncelleme: 5 Şubat 2018 : 22:43
0

Diriliş Ertuğrul yine etkileyici bir bölümle izleyenleri ekrana kilitlerken dizi biter bitmez; Diriliş Ertuğrul 7 Şubat özeti, Diriliş Ertuğrul 7 şubatta neler olacak, Diriliş 105. bölüm fragmanı izleyenler tarafından araştırılmaya başladı. Heyecanla beklenen Diriliş Ertuğrul yeni bölüm özeti ve tüyoları haberimizin devamında..


Diriliş Hayme Ana Öldü Mü? Ölecek Mi? Diziden Ayrıldı Mı? Gerçek Tarihte Hayme Ana Var Mı?


Yayınlandığı günden bu yana dört sezondur başarısını devam ettiren Diriliş Ertuğrul, tarihten konusu ve etkileyici oyunculuklarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Diriliş Ertuğrul 7 şubat özeti, 105. bölüm tüyoları konusuna gelmeden önce son bölümde neler yaşandığını hatırlayalım. Karacahisar kalesi kahramanca bir mücadelenin ardından alınmış sıra kaçmayı başaran Ares ve Titanın bulunmasına gelmiştir. Obadaki herkesi zafer mutluluğu sarmışken Bilecik Tekfuru komutanı Angelos Ertuğrul Bey’in huzuruna gelir. Kaleyi tamamen boşaltmalarını ve barışçıl bir şekilde teslim etmelerini ister. Ertuğrul Tekfur Angelos’a “Benim mertçe savaşım sizin namertçe sulhunuzdan daha şereflidir, ben bu topraklara sizin şer yuvanızı yıkmaya geldim der.

 

Ertuğrul’un fetih haberini alan Saadettin Köpek, bunu hazmedemez. Sultan, Emir Saadettin’den Karacahisar Kalesini, Söğüt ve Dominiç’i Ertuğrul Bey’e yurt olarak verdiğini belirten bir mektup yazmasını ister. Bu sahnelerde Osmanlı’nın kuruluşunun yaklaştığını anlıyoruz. Osmanlı Devletinin temelleri yavaş yavaş atılacaktır. Ertuğrul’un başarısını bir türlü hazmedemeyen Saadettin Ertuğrul’un öldürülmesi emrini verir. Bunu yapacağı en uygun yerin Hanlı Pazar olduğunu söyler ve adamlarını yerleştirir. Ertuğrul Bey oğlu Gündüz’le Hanlı Pazar’ı gezerken birden saldırıya uğrar. Kısa bir mücadelenin ardından Ertuğrul hepsini yerle bir eder. Kendisini affetmesi için yalvaran haine “zalime merhamet mazluma zulümdür” der ve oracıkta canını alır.

 

Ares ve Titan ise yaşadıkları yenilgileri bir türlü hazmedemezler. Karacahisar kalesini geri alabilmek için Bilecik Tekfuru Angelos ile iş birliği yapar. Bu sırada Hayme Hatun da kendini iyi hissetmez. Düşünceli ve hüzünlüdür. Halime Hatun’a; “gelim gidimli dünya eğer bana bir şey olursa Dündar Ağabeyinin yanına geri dönsün bütün kardeşleri bir arada tut, aralarına fitne girmesin” der. Halime Hatun Hayme ananın sözlerini Ertuğrul Bey’e iletir.

Titan ve Ares de  Ertuğrul Bey’i öldürmek için Hanlı Pazar’a baskın planı yapar. 3 askerini tüccar kılığına sokarak Hanlı pazara gönderir. Bu sırada Atsız da onları dinlemektedir. Kendilerine yapılan plandan haberdar olur. Fakat son anda Ares ve adamları Atsız’ın farkına varır ve peşine düşer. Ares, Atsız’ı yakalayacak mı? Atsız Are’in hain planlarını Ertuğrul’a ulaştırabilecek mi? Diriliş Hayme ana ölecek mi?

Dizinin gerçek tarihle paralel gittiğini düşünürsek Karacahisar kalesi Osmanlı’nın kuruluş döneminde Türklerin himayesine girecektir. Yani Karacahisar kalesi Ares’e tekrar teslim edilebilir.

Diriliş Ertuğrul 105. bölüm özeti, Diriliş Ertuğrul 7 şubat neler olacak? Diriliş Ertuğrul 105. bölüm 7 şubat özeti ve tüyoları hakkında tüm gelişmeler haberimizde yer alıyor.