Diriliş Ertuğrul 2018 Nerede Çekiliyor? Çekim Yeri Değişti


Güncelleme: 1 Şubat 2018 : 14:33
1

Ekranların ilgiyle takip edilen dizisi Diriliş Ertuğrul 4. sezonuyla yayın hayatına tüm hızıyla devam ederken, dizinin çekim yerinde değişik olduğu açıklandı. Tarihten gelen konusu, yıldız oyuncu kadrosu ve muhteşem kurgusuyla dönemin izlerini en iyi şekilde yansıtan Diriliş Ertuğrul 4. sezon 2018 çekimleri nerede yapılacak? Diriliş Ertuğrul 2018 nerede çekiliyor? İşte detaylar…,


Diriliş Ertuğrul 2017-2018 4. Sezon Dizi Seti Nerede? Çekimler Nerede Yapılıyor?


Uzun süren mekan araştırmasının ardından dizinin ilk iki sezonu İstanbul Beykoz ve Riva civarında çekildi. Dizinin ilk sezon çekimleri için Beykoz ve Riva kundura fabrikasında dev bir plato kuruldu. Gerçeklerine uygun şekilde oba çadırları, oba dükkanlar, Süleyman Şah otağı, çarşı ve pazarlar kuruldu. İlk iki sezon çekimleri bu mekanda başarıyla tamamlandı. Akabinde 3. sezon çekimleri için daha uygun bir mekan arayışına gidildi. Ve çekimlerin Nevşehir (Kapadokya) da yapılmasına karar verildi. Nevşehir’in Ürgüp, Göreme ve Avanos ilçelerinde setler kuruldu.

 

Diriliş Ertuğrul 4. sezon çekimleri Nevşehir’de devam ederken senaryo gereği fetih hareketlerinin hızlanması sonucu çekim şehir ve mekanlarında değişikliğe gidilmesine karar verildi. Dizinin 4. sezon çekimleri Alanya’da devam edecek. Eski adıyla Aaliye olan Alanya’nın fethi konu alınacak. Senaryo gereği Ertuğrul beyin bundan sonraki hedefi Alanya kalesini ele geçirmek. Alanya eski adıyla Alaiye’nin Türk hakimiyetine nasıl girdiğini ilerleyen bölümlerde izleyeceğiz.

Diriliş Ertuğrul 2018 4. sezon çekimleri Alanya’da kurulacak devasa bir platoda devam edecek. Diriliş Ertuğrul’da savaş ve fetih sahneleri artacak. İzleyenleri heyecanlı ve bol aksiyonlu bölümler bekliyor. Başrollerini Engin Altan Düzyatan, Esra Bilgiç, Kaan Taşaner, Didem Balçın ve Hülya Darcan’ın paylaştığı Diriliş Ertuğrul her çarşamba zirvenin sahibi olmaya devam ediyor.

Diriliş Ertuğrul 4. sezon çekimleri hakkında, bilgilerimizi güncellememize yardımcı olacak düşüncelerinizi yorum kısmında paylaşabilirsiniz.

1 YORUM

  1. Yıllardır sızın sette çalışmak istiyorum ama ulaşamadım bana yardımcı olun 05380290554tlfn numaram oyuncu olmak tek hayalim çok ihtiyaç var

Comments are closed.