Diriliş Aslıhan Hatun Öldü Mü? Nasıl Öldü? Tarihte Aslıhan Hatun’un Ölümü Nasıldır?


Güncelleme: 4 Nisan 2018 : 21:42
6

Diriliş Ertuğrul her bölüm heycanı arttıran gelişmelerle ekranlara geliyor. Kayı boyunun anadolu’ya yerleşmesini konu alan bu bölümlerde Ertuğrul bir yandan Saadettin’e karşı mücadele verirken diğeryandan da Obayı birlikte tutmaya çalışmakta. Bu büyük mücadelede bazı kayıpların yaşanması da sürpriz değil. Aslıhan Hatun’un dizide bir çok badire atlatması izleyenleri de heyecanlandırıyor. Dizinin fanları Aslıhan Hatun ölecek mi, diziden ayrılacak mı sorusunu sürekli soruyorlar. Sizler için Aslıhan Hatun ile ilgili hazırladığımız yazımızı sizlerle paylaşıyoruz. İşte Aslıhan Hatun’un Diriliş Ertuğrul’daki geçmişi ve onu bekleyen akıbet.

İzleyenleri ekrana kilitleyen Diriliş‘te sürpriz gelişmeler her bölüm yaşanıyor. Turgut Alp’in Hatunu, Çavdar Obası’nın beyi Aslıhan Hatun çok defa ölümle burun buruna geldi. Aslıhan Hatun öldü mü ölecek mi sorusu artık normal gelmeye başladı.  Dizide Gülsüm Ali İlhan’ın can verdiği Aslıhan Hatun babası Candar Bey’in ölümünden sonra bir kaç defa ölüm tehlikesi geçirmiş ve Turgut Alp ile evlendiği gece eski sözlüsü Emir Saadettin tarafından şerbetlerine zehir koydurulmuş ve bir kez daha ölümün eşiğinden dönmüştür. Şimdi de Saadettin Köpek’i öldürmek için yola çıkan Aslıhan Hatun ölecek mi?


Diriliş Turgut Alp Öldü Mü? Nasıl Öldü? Tarihte Turgut Alp’in Ölümü Nasıldır?<<<tıkla


Peki Diriliş Ertuğrul’un geçtiğimiz haftaki bölümünde neler yaşanmıştı; Obaya dönen Ertuğrul, Hanlı Pazar’a gidip satışı durdurmuş ve Dündar’ın aldığı göç kararını da bozarak Kayıları yine eski düzenine kavuşturmuştur ve Sultan’ın fermanıyla uç beyliği alametlerini Oğuz beylerinin önünde Emir Saadettin’in elinden almıştır. İlk iş olarak satışı bozduğu esnada kendisine kılıç çeken ve iki Çavdar alpının ölümüne sebep olan Bahadır Bey’in oğlu Sancar’ı sürgün etmiştir. Karaca Hisar Kalesi’ni fethi için hazırlıklar başlamıştır. Ancak son gece Aslıhan ve Turgut Alp’i ölüm ilk gecelerinde yakalamıştır. Aslıhan Hatun ve Turgut Alp ilk gecelerinde zehirlenmişlerdir.

Düğün gecesine geri dönersek, Turgut Alp’le Aslıhan Hatun sonunda muratlarına ererler fakat en mutlu günlerinde Sadettin Köpek yine boş durmaz ve Aslıhan Hatunun öldürülmesini emreder. O gece Ertuğrul ve Alpleri zor günler beklemektedir. Köpek ve Karaca Hatun rahat durmamış ve Aslıhan ile Turgut’u zehirlemişlerdi. Aslıhan Hatun düğün günlerinde Karaca tarafından zehirlenmişti.


[kirmizitext]Diriliş Aslıhan Hatun Saadettin Köpek’i Öldürecek Mi? [/kirmizitext]


Daha sonrada Ertuğrul Ares’in yardımıyla Panzehir’i bulmuş ve Aslıhan Hatun ile Turgut Alp’i kurtarmıştı. Ancak bu zehirleme işinin arkasında Bahadır Bey’in olduğunu düşünüp Bahadır Bey’e eziyet etmişlerdir. Bahadır Bey suçsuz olduğu anlaşılınca bırakılmıştır. Zaten Çavdar Obasının başına geçememiş olması ve Ertuğrul ile Aslıhan Hatun’un evliliğini sindiremeyen Bahadır Bey haksızlığa uğramışlığın verdiği güçle hem intikam almak istemiş hem de Obanın başına geçmek için Turgut Alp’i de Aslıhan Hatun’u da öldürmek istemiştir.

Sonrasında dizinin 101. bölümünde Ertuğrul alpleri ile Ares’e savaş açarken Turgut’ta Ertuğrul’a destek için gitmiştir. Bu sırada Aslıhan Hatun obada tek kalmıştır. Bahadır ise bu fırsatı değerlendirir ve Turgutalp’in yokluğunda Çavdar obasında isyan bayrağını kaldırmıştır.

Daha önce sürgüne gönderilen oğlu Sancar Bey ile diğer alplerinin de gelip pusuya yatması Bahadır Bey’i güçlendirmiş ve Ertuğrul’un Karacahisar kalesini fetih için gitmesi de bunun için fırsat olmuştur. Aslıhan Hatun yine ölümün kıyısına gelmiştir. Yine Ertuğrul ve Alplerin uğraşları ile Aslıhan Hatun ölümden dönmüştür. Dizinin 28 Mart Çarşamba günü ekranlara gelen bölümünde Aslıhan Hatun bu sefer direk Saadettin’i öldürmek için yola çıkmıştır.

Dizinin 112. bölümünde, Saadettin’in yaptıklarına dayanamayan ve bu durumdan kurtulmanın tek yolunun Saadettin’i öldürmek olduğunu düşünen Aslıhan okunu ve kılıcını alarak çadırından ayrılır. Fakat Aslıhan Hatun ava giderken avlanacak mı? Saadettin’i öldürmek için yola çıkan Aslıhan hatun ölecek mi? Aslıhan Hatun Saadettin’i öldürürken hançerlenerek vefat etmiştir.

Oba sakinleri Aslıhan’ın atının ve eşyalarının olmadığını fark ederler ve peşinden giderler. Aslıhan Hatun ölmeyecektir kurtulacaktır. Diriliş Ertuğrul 28 mart çarşamba akşamı yayınlanan yeni bölümde yine ölümün kıyısından dönecektir. Fragmanda ölen kişi Aslıhan Hatun değildir. Peki Aslıhan Hatun gerçek tarihte nasıl ölmüştür. Gerçek tarihte Aslıhan Hatun isminin çok az olması bu karakterin dizi için özel olarak tasarlanmış bir karakter olduğu izlenimi vermektedir.

[kirmizitext]Diriliş Ertuğrul Aslıhan Hatun Neden Öldü? Diziden Neden Ayrıldı? için tıklayınız[/kirmizitext]

Aslıhan karakteri kurgu bir kişiliktir. Turgut Alp’in eşi olarak diziye dahil edilmiştir. Orta Asya ve Anadolu Türkleri tarihinde Aslıhan Hatun ismi ile her hangi bir karakter olmasa da birkaç kaynakta benzer isimler geçmektedir. Senaryoya uygun bir şekilde ve dizinin gidişatına göre öldürülme ihtimali vardır. Ancak karakterin ölümü şuan için kesinlik kazanmamıştır.

Diriliş Gündüz Alp Ölecek Mi? Tarihte Nasıl Ölmüştür?<<<tıkla

6 YORUMLAR

  1. ya aslıhan niye diziden ayrıldı Gülsim ali ilhan çok güzel oynuyordun neden çıktın ki keşke çıkmasaydın o sadettini itini öldürecem seni ve cengiz çoşkun çok seviyorom bu arada çok yakışıyorsunuz ba y bay gülsim abla

Comments are closed.