Diriliş Artuk Bey Ölecek Mi? Artuk Bey Gerçek Tarihte Nasıl Ölmüştür


Güncelleme: 6 Mart 2018 : 15:38
0

Diriliş Ertuğrul dizisinde heyecan giderek artıyor. Dizinin son bölümünde Saadettin’in Emriyle yakalanan Artuk Bey ölecek mi? İdam sehpasında ipin ucunda olan Artuk Bey ölecek mi? Dizinin önemli karakterlerinden birine hayat veren Artuk Bey gerçek tarihte nasıl ölmüştür? 

Diriliş Ertuğrul son bölümde Emir Saadettin yine türlü planlarla kendini aklamış ve saraydaki görevine geri dönmüştür. Tekrar Emir olarak saraya gelen Emir Saadettin, Sultan Alaaddin’in yerine tahta geçen Gıyaseddin’i oyuna getirerek Ertuğrul Beyi yakalatmıştı. Karacahisar kalesine yeni atanan Günalp ise  yine Saadettin’in emriyle Bamsı, Artuk Bey ve Turgut’u yakalıyor.

Turgut Alp, Bamsı ve Artuk Bey Günalp tarafından zindana atılıyor. Emir Saadettin akıbetleri hakkında karar verene kadar zindanda bekletiliyorlar. Saadettin’den gelen emir doğrultusunda üçünün de idamına karar veriliyor. İdam sehpalarında ipin ucunda bekleyen Artuk bey öldü mü? Diriliş Artuk bey ölecek mi? diziden ayrılıyor mu? Gerçek tarihte nasıl ölmüştür? 

Hepsi ipin ucunda korkusuzca ölümü beklerken Sungurtekin Bey geliyor. Sungurtekin  bey kardeşi Ertuğrul’un yakalandığını öğrenmiş ve onu kurtarmak için harekete geçmiştir. Sungurtekin başta Artuk Bey olmak üzere Bamsı ve Turgut Alpi kurtaracaktır. Dizide heyecanı artırmak ve izleyenleri ekrana kilitlemek adına sevilen karakterlerle ilgili bu tarz senaryolara sık sık yer veriliyor.

Gerçek tarihte Artuk beyliğinin kurucusu olan Artuk Bey tarihte önemli bir devlet adamıdır. Kendisi oldukça yaşlı vefat etmiştir. Kumpaslarla değil eceliyle şehadete ulaşmıştır.


Diriliş Ertuğrul Sungurtekin Kimdir? Gerçek Adı ve Oynadığı Diziler


Diriliş Ertuğrul’da Sungurtekin’in dönmesi, Sultan Alaaddin’in ölümünün ardından tahta Gıyaseddin Keyhüsrev’in geçmesi ve Karacahisara atanan Günalp’in diziye dahil olması yine heyecanın dozunu artıracak. Diriliş Ertuğrul Artuk bey ölecek mi sorusunun yanıtını sizler için paylaştık. Diriliş Ertuğrul dizisiyle ilgili tüm gelişmeleri sitemizden takip edebilirsiniz…