Çukur Dizisi Reşit Kimdir? Gerçek Adı Ne? Karakter Analizi


Güncelleme: 16 Ekim 2018 : 10:41
0

Çukur dizisinin yeni 38. bölüm fragmanında yeni bir karakter ortaya çıktı. Çukur’da tüm dengeleri değiştirecek olan Reşit kimdir? Yamaç ve Vartolu ile bağlantısı ne?

Çukur dizisinin yeni bölümünde Reşit karakteri herkesi heyecanlandırdı. Yamaç ve Vartolu’nun bulduğu Reşit onlara KArakuzular karşısında yardım edeceklerdir. Bomba işi ile ilgili olarak Yamaç ve Vartolu’ya yardım edecek olan Reşit kimdir?

Reşit, Sovyetler zamanı Şahinlere tankın içine nasıl bomba bırakılacağını öğreten ve bu zamana kadar piyasada olan tüm silahların nasıl kullanılacağını bilen ve onlara sahip olan birisidir. Bu adamı Vartolu bulmuştur. Karakuzular’a karşı atılacak yeni adımda Reşit, önemli bir kilit noktada olacaktır.

Yamaç, Vartolu ve Cumali, Çukur’u geri almak için harekete geçmişlerdir. Amaçları Karakuzular’a çaktırmadan zarar vermektedir. Çukur’dakilerin zarar görmemesi için bu işi akılla, taktikle yapmaktadırlar. Bu anlamda stratejik işbirliği yapmak için tereddüt etmezler. Şimdi Reşit bu işbirliğinin bir parçacı olacaktır.

Vartolu’nun bulduğu Reşit, Sovyetler birliği zamanında Şahinler’e tankın içine nasıl bomba koyulacağını öğretmiştir. Bu zamana kadar piyasada bulunan tüm silahların nasıl kullanılacağını bilmektedir ve aynı zamanda bu silahların hepsine sahip, karanlık, korkusuz ve eski mafya babalarından birisidir.

Reşit’in aslında Karakuzular ile önceden kapatılmamış bir hesabı vardır. Vartolu ile daha önce çalışan Reşit, şimdi Cumali, Vartolu ve Yamaç ile işbirliği yapıp Karakuzular’ın defterini dürmek için işbirliği yapacaklardır. Tabi Karakuzular’da boş durmayacak ve Yamaç’ı en sadık adamlarından birisi ile vurmaya çalışacaklardır.

Çukur Reşit (Muhammed Cangören) Kimdir?

Çukur’da Reşit karakterini canlandıran oyuncu Muhammed Cangören’dir. 1951 yılında Afganistan’da doğan oyuncu Kurtlar Vadisi dizisinde canlandırdığı Abuzer Kömürcü karakteri ile oldukça başarılı bir performans sergilemişti. Afganistan’da oyunculuk üzerine farklı projelerde yer alan oyuncu 1982 yılında Türkiye’te gelmiştir.

Ülkemizde daha çok Abuzer Kömürcü karakteri ile tanınmış ve dizide oğlu ile yaptığı konuşmaları bizleri hem güldürmüş hem de duygulandırmıştır.Daha sonra Deli Deli Olma isimli filmde Allahyar karakterini canlandırmıştır.

Çukur Dizisi Reşit Kimdir?