Çukur 12 Mart Pazartesi Var mı Yok mu? 19. Bölüm Ne Zaman?


Güncelleme: 23 Mart 2018 : 11:18
0

Çukur 12 Mart Pazartesi neden yok? Yayınlanmayacak mı? Çukur dizisinin önceki bölümlerinde bazı sahnelerden dolayı sıkıntılı günler geçirdiğini daha önceki yazılarımızda belirtmiştik. Sevilen dizide bir trafik polisi ile ilgili verilen bir sahnede ekranlara yansıyan diyaloglar tepki çekmiş ve konu Rtük tarafından masaya yatırılmıştı. Dizinin 12 Mart Pazartesi var mı yok mu gibi sorular bu noktadan sonra sıklıkla sorulmaya başladı. Sizler için konuyu araştırdık. İşte detaylar.

Aras Bulut İynemli, Dilan Çiçek Deniz, Erkan Kolçak Köstendil, Öner Erkan, Rıza Kocaoğlu, Nebil Sayın, Kubilay Aka, Ercan Kesal, Perihan Savaş, Boncuk Yılmaz gibi isimleri kadrosunda buluşturan Çukur aksiyon dolu sahnelerle izleyicilere kayifli anlar yaşatmaya devam ediyor. Diziye geçtiğimiz günlerde dahil olan Emrah karakteri ile bir trafik polisi arasında geçen diyaloglar diziyi olumsuz etkiledi. Eleştirileri erken fark eden yapım ve kanal hemen harekete geçmiş ve 2. Bir sneak peek sahnesi ile durumu kurtarmaya çalışmıştı. Ancak görünen o ki bu hamle işe yaramamış.

Dizi ile ilgili Rtük bünyesinde bir toplantı yapıldı ve diziye ceza kesildi. Kesilen cezayı daha önce buradaki yazımızda dile getirmiştik. Dizi kesilen ceza gereği 5 Mart Pazartesi günü program durdurma cezası gereği yayınlanmamış ve yerine belgesel ekranlara gelmişti. Aynı şekilde dizi 12 Mart Pazartesi günü de yayınlanmayacak. Dizinin yerine bir belgesel ekranlara gelecek. Peki Diziyi olumsuz etkileyene sahne neydi, kısaca hatırlayalım.

Doğudan İstanbul’a tayin edilen Emrah amir, psikopat tipli bir karakterdir.  Çukur mahallesi ile özel olarak ilgilenmesi için tayin edildiği daha sonra anlaşılan Emrah hem Çukur’un hem de Yamaç23ın başına bela olacaktır.  İstanbuldaki ilk günlerinde Emrah, tehlikeli bir şekilde araba sürerken bir trafik polisi tarafından durdurulur ve ceza kesilmek istenir. Trafik polisi geçte olsa durdurduğu kişinin komiser Emrah olduğunu anlar ancak çok geçtir. Komiser Emrah amir bu trafik polisine kızar, onu Digor’a sürmekle tehdit eder. Hatta ileri gider ve harita çıkarttırıp Digor’u gösterir ve ona bağırıp, hakaret eder. İşte bu sahneler özellikle sosyal medya da eleştiri yağmuruna tutulur.  RTÜK’te tam bu anda devreye girer. Konu masaya yatırılır ve diziye ceza kesilir. Diziye hem para cezası hem de 2 program yayı durdurma cezası kesildi. İlgili ceza metnini buradan okuyabilirsiniz.

[mavitext]Çukur Dizisine Kesilen Ceza Metni için TIKLA[/mavitext]

Çukur Dizisinden Gelen Özür Sahnesi İzle