Börü Turan Kim? Turan Gerçek Adı? Hangi Dizilerde Oynadı


Güncelleme: 18 Şubat 2018 : 04:28
1

Yakın tarihle ilgili konuları senaryolaştırarak ekrana taşıyan Börü dizisi ekran serüvenine başlamak için geri sayımda. 15 Temmuz gibi anlamlı bir günde tanıtım fragmanı yayınlanan dizi, uzun süredir merakla bekleniyor. Usta oyuncu kadrosu ve gerçek hayattan hikayesiyle her kesimden izleyici kitlesine hitap eden Börü dizisi çok yakında başlıyor. Diziyle ilgili en çok merak edilen konu Börü Turan kim sorusu oldu. Dizi severler Börü Turan karakteriyle ilgili detayları araştırdı.


Börü Dizisi Nerede Çekiliyor? Dizi Çekim Seti Nerede?


Börü dizisi Turan kim sorusuna gelmeden önce dizinin genel konusu hakkında bilgi verelim. Ülkemizin son yıllarda yaşadığı siyasi, askeri iç ve dış tehditleri en ayrıntılı şekilde izleyiciye aktarmaya hazırlanan dizi son yılların en kapsamlı ve dev bütçeli prodüksiyonuna sahip. Yaklaşık bir yıl süren bir hazırlık sürecinden geçen Börü nihayet izleyiciyle buluşuyor. Çok fazla askeri olayları konu alan dizi ekranlarda boy gösteriyor. Fakat Börü dizisi bu projelerden kendini soyutlamayı başarıyor. Özellikle yakın tarihte yaşadığımız etkisi hala devam eden siyasi ve politik konuları ele alması özgünlüğünü ortaya koyuyor.

Alışılmışın dışında konusuyla dikkat çeken Börü dizisi sadece 6 bölüm çekilecek. 1’er saatlik bölümler haline toplam 6 hafta ekranlarda yer alacak. Filmin finali sinemada olacak. Çok yakında Star Tv’de başlaması beklenen dizinin finali 2018’in son aylarında beyaz perdede olacak. Ekranlara yeni bir soluk getirecek dizinin oyuncu kadrosunda  Ahu Türkpençe, Serkan Çayoğlu, Emir Benderlioğlu, Fırat Doğruloğlu, Murat Arkın, Ahmet Pınar, Can Nergis, Armağan Oğuz, Bedii Akın, Ozan Ağaç, Gürol Tonbul gibi dönemin gözde isimleri yer alıyor. Börü Turan karakterine hayat veren oyuncu Emir Benderlioğlu.

Söz, Savaşçı ve kısa süre önce final yapan İsimsizler de benzer konuları ekrana getiren diziler arasında yer alıyor. İsimsizler dizisi ne yazık ki izleyiciyi kendine çekmeyi başaramadı ve kısa sürede final bayrağını çekti. Fox Tv’de ekrana gelen İsimsizler ise bize göre son çırpınışlarını yaşıyor. Börü dizisi de hemen hemen aynı konuları ele alacak fakat dizi sadece 6 bölüm yayınlanacağı için ileriye dönük bir reyting kaygısı bulunmuyor. Bu açıdan oldukça şanslı.

Börü dizisi Turan karakterine hayat veren Emir Benderlioğlu dizide en psikopat ve problemli bir askere hayat veriyor. Dizinin ilk bölümü onun uzaklaştırma cezasından döndüğü günden itibaren başlıyor. Fevri, gözü kara, ele avuca gelmez doğasına rağmen vatanı, silah arkadaşları ve sevdikleri için kendini tehlikeye atmaktan geri durmayan bir vatansever. Rolünün hakkını en iyi şekilde veren Emir Benderlioğlu, 1979 tarihinde Ankara’da dünyaya gelmiştir. Tam ismi Emir Atıf Benderlioğlu’dur. Ankara Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde önce Heykel bölümünde sonra Grafik bölümünde eğitimine devam etti.

Yönetmen Alper ile tanışınca hayatı büyük ölçüde değişti ve onun filmlerinde rol almaya başladı. Sonra Harika Uygur casting ajansına kayıt oldu ve İstanbul’a yerleşme kararı aldı. 2010 yılında meslektaşı Ceren Şekerci ile evlendi ve Nur isminde kızları oldu. Şimdilerde Börü Turan karakterine hayat veren Emir Benderlioğlu’nun başlıca rol aldığı projeler; 4 Saat, Bukalemun, Adem’in Trenleri, Kavak Yelleri, Sessiz Fırtına, Yer Gök Aşk ve Kızkaçıran.

Börü Turan Kim?

 

 

Comments are closed.