Bir Zamanlar Çukurova 10. Bölüm Özeti ve 11. Bölüm 22 Kasım Fragman Analizi


Güncelleme: 16 Kasım 2018 : 00:36
0

Atv’nin aşk ve dram dizisi Bir Zamanlar Çukurova 15  Kasım’da efsane olacak yeni bölümüyle ekranlara geldi. Bir Zamanlar Çukurova 10. bölümü geride bırakmasının ardından izleyiciler 11 bölümde neler olacak? Bir zamanlar Çukurova 22 Kasım özet fragman ve ipuçları ile hakkında bilgiler edinmeye çalıştı. Sizler için derlediğimiz bir zamanlar Çukurova 11.bölümle ilgili ipuçlarını yazımızda okuyabilirsiniz.

Vahide perçin Murat Ünalmış Uğur Güneş Hilal altınbilek Bülent Polat Turgay Aydın,Selin yeninci gibi başarılı oyuncuların bir arada bulunduğu bir zamanlar Çukurova dizisi heyecan dolu bölümüyleriyle reytinglerde ilk sırada yer almaya devam ediyor. ATV ekranlarının bu sezon yayın hayatına girmiş olan Bir Zamanlar Çukurova dizisi beklenilenin üstünde bir performans sergiledi.

1970’li yılları izleyiciyle buluşturan Bir Zamanlar Çukurova dizisi iki gencin evlenmeye hazırlanırken hesaba katmadıkları sıkıntılarla baş etmek zorunda kaldıkları olayları konu edinir. Adana’nın Çukurova ilçesinde, her şeye rağmen aşklarını yaşamaya kararlı çiftleri Yaman ailesi ile tanıştıktan sonra bambaşka bir hayat beklemektedir.

Bir Zamanlar Çukurova 10. Bölüm Özeti

Bu haftaki bölümün olan 10. bölümde gerçekleşen olaylara detaylıca bir göz atacağız. Okumaya devam edin.. Demir ezeli rakibi Yılmaz’ı hayatından def etmek için uğraştıkça Bir Zamanlar Çukurova da daha önce yaşamış olan Fekeli sayesinde adını sıkça duymaya başlar. Ve bu Demir’i çıldırtma seviyesine getirmiştir. Yılmaz ise Demir’e ve Züleyha’ya duyduğu intikam duygusu ile yanıp kavrulmaktadır.

Yılmaz İntikam duygusundan vazgeçmez fakat onu tek seferde öldürmenin ona acı vermeyeceğim düşünerek onu Yavaş yavaş öldürme planı içerisine girer. Öldürmeden süründürmek amacıyla Çukurova’nın yeni beyi olarak birçok yerde boy göstermeye başlamıştır.

Uzun süredir Yılmaz’ın öldüğünü sakladıkları Züleyha ise artık gerçeklerle yüz yüze gelmiştir. Çukurova’nın Üst düzey kişilerinin bir araya geldiğini bir davette Züleyha ile Yılmaz karşı karşıya gelerek yıllar sonra ilk kez karşılaşacaklardır. Züleyha bu gelişme karşısında herkesin hayatını yakından etkileyecek şok edecek kararlar verecektir. Dönüşte Demir ile tartışan “Yılmaz benim kocam, ağabeyim değil!” diyerek arabasından kendi atan Züleyha yaralanmıştır. Herkes davette yaşanan bu olayın şokundadır. Dedikodular tüm Çukurova’yı sarmıştır.

15 Kasım Bir Zamanlar Çukurova Reyting Sonuçları için tıklayın

Her perşembe televizyon ekranlarının vazgeçilmezi haline gelen Bir Zamanlar Çukurova’da uhulet ve suhuletle ilerlemekten yana olan Fekeli gözü dönen Yılmaz’ı engellemek için elinden geleni yapar. Hünkar ise aslında oğlunun iyiliğini düşünerek bu planların içine dahil olmuş olsa da artık iş çığırından çıkmıştır. Demir’in sakin durmayacağını düşünen Hünkar oğlu Demir’in zarar görmemesi için yeni planlar yapmaya başlar Peki bu planlar arasında sizce neler vardır? Hünkar oğlu ve soyadının zarar görmemesi adına Fethi ile ile ya da Yılmaz’la görüşme mi sağlayacaktır.

15 Kasım Bir Zamanlar Çukurova Çalan Şarkılar, Şarkı Sözleri

Züleyha’nın Demir’in yanında mutlu olmadığını düşünen Yılmaz, Demir’in evine gidip Züleyha ile konuşmak ister Bunu Fekeli’i ile paylaşan Yılmaz, Fekeli’in Demir’e gitmemesini söylese de Yılmaz onu dinlemez.. Demir’e giderken yolda çobanlık yapan bir çocuğu çarpar. Öte yandan Şermin’e boşanma davası açmak isteyen doktor, avukatla görüşmüş ve davanın açılmasını istemiştir. Yılmaz, çocuğu hastaneye götürmüş ve hastanede çocukla ilgilenmektedir. Züleyha, Doktor Sabahattin’e Yılmaz’ı gördüğünü ve onunla konuşması gerektiği söyler. Kendisine yardım etmesin söyler ama Sabahattin’in bunun kendisi için çok tehlikeli olduğunu belirterek yapmamasını işemiştir.

Fekeli hastaneye gelerek Yılmaz’a nasihat vermiştir. Arabanın çarptığı Mıstık başarılı bir ameliyat geçirmiştir. Bu arada Demir arkadaşı ile Yılmaz’ın kaldığını evi gözetlemektedir. Yılmaz’ın çarptığı çocuğun babası rüşvet karşılığında, köyde Yılmaz’ın oğluna çarpıp kaçtığını söyler. Amaçları Yılmaz’ı halk karşısında küçük düşürmek ona güvenmemelerini sağlamaktır.

Züleyha’nın planı ne? Kaynanasından özür dileyip, Demir’e, “Ben yuvamdan vazgeçmem, bebeğimden vazgeçmem, seni sevdiğimi yeni anladım” demiştir. Ama gerçek bu değil. Züleyha evden mi kaçacak? 22. Bölümde bu sorunun cevabını bulabiliriz.

Fekeli Yılmaz’a neden silah çekti? Yılmaz hastanede çarptığı çocuğun yanında olmak için geceyi hastanede geçirmektedir. Bankta uyuya kalan Yılmaz’a silah çekmiş “Öldün sen öldün!” demiştir. Fekeli’n amacı Yılmaz’a dikkatli olmasını, böyle rahat davranmaması gerektiğini anlatmak için böyle bir şey yapmıştır.

Yılmaz ve Gülten Buluşuyor…

Yılmaz ve Gülten dizinin sonlarında ağaçlık bir alanda buluşurlar. Gülten Yılmaz’ı görünce sevincini ve heyecanını saklayamamış, Yılmaz’a sarılmıştır. Yılmaz, Gülten’den ne isteyecek? Niye buluştular? Yılmaz’ın amacı Gülten sayesinde Züleyha ile buluşmaktır.

Züleyha’dan Yılmaz’a Mektup!

Züleyha, Yılmaz’a bir mektup yazmıştır ve mektubu Gülten ile Yılmaz’a ulaştırmayı istemektedir. Gülten’den bunu kendisi için yapmasını ister, Gülten mektubu alır ama yengesine yakalanır. Yengesi mektubu alır, Gülten yengesini Züleyha’nın odasına yılan koyduğunu söylemekle tehdit eder. Gülten ve Yengesi tartışırken Gülten’in abisi konuşmaları duyar. Gafur odaya girer ve mektubu öğrenir. Öğrendikleri hemen Demir’e yetiştirmiş mektubu da Demir’e vermiştir.

Demir, Züleyha’nın kendisini sevdiğini söylerken aslında yalan söylediğini bu mektup ile öğrenir. Fakat Züleyha’ya bunu söylemez, hiç bir şey olmamış gibi davranır. Demir, Gülten’e hesap sormaktadır. Demir’in planı ne? Demir, Gülten’den o mektubu Yılmaz’a götürmesini ister. Gülten’in abisi ve yengesi Demir tarafından rehin alınmıştır. Gülten mektubu Yılmaz’a götürecek mi? Gülten, Yılmaz’a gelmiştir. Mektup elindedir. Yılmaz, mektubu alır.

Züleyha mektupta Yılmaz’a ne yazmıştır? Züleyha mektubunda Yılmaz’a “iki kavak tepesinde buluşalım” yazmıştır. Züleyha’ya mektubu verdiğini ve Yılmaz’ın buluşma yerine geleceğini söyler. Züleyha çok heyecanlıdır buluşma gününün gelmesini sabırsızlıkla beklemektedir. Demir, Gafur’a yaptıkları için para vermiştir.

Heyecan dorukta! Buluşma günü geldi? Züleyha, Demir’in evden ayrılmasından sonra hazırlanır. Ama bir anda Demir’i karşısında görür. Nereye gittiğini sorar, Züleyha çarşıya gideceğini söylese de Demir, Züleyha’yı odaya kilitler. Ardından evden ayrılır. Demir, Yılmaz’a tuzak kurmaktadır.

Final sahnesi nefesleri kesti!

Demir ve Yılmaz iki kavak tepesinde karşı karşıya gelmiştir. Bir bir birlerine silah çeken iki başrol oyuncusu ne yaptı? Yılmaz, kıvrak bir hamle ile Demir silahına vurmuş ve silah yere düşmüştür. Demir, silah çeken Yılmaz, Fekeli’in nasihatını hatırlar ve Züleyha için Demir’i vurmaktan vazgeçer. Arkasını döner ve oradan uzaklaşmaya başlar. Bu sırada Demir, Yılmaz’ın arkasından silahını çeker, tam bu sırada Demir’in annesi “yapma” diyerek Demir’in önüne geçmeye çalışır. İşte nefes kesen sahne.. Silahlar çekildi.. Kim vuruldu? Yılmaz, arkasını döner ve hemen silahını ateşler. Demir’in annesi Hünkar vurulmuştur. Demir’de silahını ateşlemiş, Yılmaz’ı vurmuştur.

22 Kasım Fragmanı Analizi

Bir Zamanlar Çukurova’nın 10. Bölümün nefes kesen final sahnesini herkes soluksuz izledi. Yılmaz’ı kim kurtaracak? Demir’in Annesi Hünkar Ölecek mi? 

Hünkar karakterini oynayan Vahide Perçin’in senaryo gereği vurulduğunu ve ölmeyeceğini gelen haberler arasında. Demir annesini, Fekeli ise Yılmaz’ı hastaneye yetiştirecek.. Bu hadisenin ardından Demir ve Yılmaz’ın hapse girmeyeceği de gelen haberler arasında.