Bir Aile Hikayesi Dizisinde Bu Hafta Bizi Neler Bekliyor


Güncelleme: 26 Nisan 2019 : 10:46
0

Fox TV az ama oldukça kaliteli dizileri ile öne çıkan ve farkını bu anlamda da ortaya koyan kanalların başında geliyor. Nitekim 2018 2019 senesi güz ara döneminde yayına soktuğu Bir Aile Hikayesi isimli uyarlama dizi cumartesi gecelerinin en çok reyting alan dizilerinin başında geliyor. Öyle ki yaz başından beri yayınlanan Erkenci Kuş dizisinin reytinglerinin düşmesinde bu dizinin de oldukça büyük bir etkisi var. Artık Erkenci Kuş cumartesi gecelerinin tek favorisi değil.

Dizi gerek oyunculukları ile, gerek senaryosu ile açık ara öne çıkan bir aile hikayesi. Songül Öden, Celil Nalçakan, Olgun Toker, Bircan Sokullu gibi pek çok önemli oyuncu var dizide. Hepsi de muhteşem oynuyor.  Yaşam kadar gerçek. Ütopik bir masal yok karşımızda. Dizinin kahramanları içimizden birileri gibi. Bizden izler taşıyor. Beste şişman olan insanlara çok doğru göndermeler yaparken, Berk karakteri günümüzde birçok insana temsil olan bir karakter. Mahur ise belki de içimizdeki en hassas olan yanımızı, olmak istediğimiz o güzelim, iyi insanı anlatıyor.

Son derece katmanlı olan, flashbackler ile geriye dönerek de anlatılan dizi de gelelim bu hafta neler olacağına..

8. Bölüm Özeti

Geçen hafta yayınlanan dizinin son sahnelerinde Mahur kendisi ile ilgili büyük bir sırrı öğrenmiş ve büyük bir hayal kırıklığı yaşamıştı.  Dizi tam olarak buradan kaldığı yerden devam ediyor ve şu şekilde ilerliyor.

Cem ve Reyhan geriye dönüşlerde , çocuklarıyla beraber dedelerinin ziyaretine gider. Lakin  Tuğrul, Mahur’u hiçbir zaman torunu olarak benimseyememiştir. Tatsız gecen ziyaret sonrasında  Reyhan, tüm ailenin hayatını etkileyecek önemde bir karar verir

Bugüne gelindiğinde ise annesinin ondan sakladığı sırrı öğrenen Mahur, bir süreliğine evden uzaklaşmak ister. Berk, kardeşini yalnız bırakmaz ve onu Şile’deki dededen kalma eve götürür.

Annesini teselli etmek için evde kalan Beste, bir an önce kardeşlerinin yanına gitmek ister. Bu konuda olan yardım için yanına Erdem koşar. Çiçeği burnunda olan sevgililer Şile’ye doğru birlikte yola çıkar.

Mahur  gittikleri bu evde, annesiyle ilgili daha önce bilmediği bir sırrı daha öğrenir. Artık yaşamında başka bir sır istemeyen Mahur, Şakir’den güvence alır. Lakin hiç beklemedikleri bir zamanda Şakir’i görmeye gelen birisi, Mahur’da şok etkisi yaratır.