BEREN SAAT SETLERE GERİ DÖNDÜ!


Güncelleme: 24 Şubat 2019 : 19:48
0

Ünlü oyuncu Beren Saat uzun bir aranın ardından, yeni dizi için ekran karşısına geçiyor. İşte detaylar..

HANGİ DİZİDE OYNAYACAK?

Beren Saat’in, Netflix kanalının, 2019 için hazırladığı Krallar Kaybederse adlı dizide, özel güçleri olan Atiye adında bir karaktere hayat vereceği söyleniyor. Oyuncu, dün gün içerisinde kendi sosyal medya hesabından “ilk gün” diye not düşerek sette olduğunun mesajını hayranlarına verdi. Paylaştığı fotoğrafta dizinin senaryosunu okuması gözlerden kaçmadı. Çekimleri de, başlayacak olan yapımın, yakında Netfilx ekranlarında yayınlanması bekleniyor. Şimdi Beren Saat kimdir? Daha önce hangi dizilerde oynadı? Açıklayalım.

BEREN SAAT KİMDİR?

Genç oyuncu, 26 Şubat 1984 tarihinde Ankara’da dünyaya gözlerini açmıştır. İlk ve orta okul eğitimini Ankara’da tamamlamıştır. Lisans eğitimini de, Başkent Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde okumuştur. Eğitimi devam ederken, Show’da yayınlanmakta olan “Türkiye’nin Yıldızları” adlı yarışmaya başvurup olumlu yanıt almıştır. Bu yarışmada ikinci olduktan sonra kaderi değişmiştir. Yönetmen Tomris Giritlioğlu’nun kardeşi yarışmayı organize eden ekip arasında yer almaktaydı. Beren Saat’in yeteneklerinden, Tomris Giritlioğlu’na bahsedince şöhretin kapıları da onun için açılmaya başladı.

OYNADIĞI DİZİLER

Oyunculuğa 2004 yılında Aşkımızda Ölüm Var adlı diziyle başladı. Burada ufak bir rolü olsa da kendini geliştirme şansı buldu. 2005 yılında, Tomris Giritlioğlu’nun yönetmenliğini yaptığı Aşka Sürgün adlı dizide Mahsun Kırmızıgül ile başrolü paylaştı. Bu dizi bittikten sonra, bir dönem dizisi olan Hatırla Sevgili’de 2006 ve 2008 yılları arasında Yasemin karakterini canlandırdı. Hatırla Sevgili tam anlamıyla Beren Saat’in tanındığı dizi olma niteliği taşımaktadır. 2008 yılında, gene Tomris Giritlioğlu’nun yönettiği Güz Sancısı adlı sinema filminde Murat Yıldırım’la birlikte rol aldı. 2008 ve 2010 yılları arasında ise asıl patlamayı yaptığı Aşk-ı Memnu dizisindeki Bihter karakterini canlandırdı. Başrolü, Kıvanç Tatlıtuğ ile paylaştı. 2010 ve 2012 yılları arasında da, Engin Akyürek’le birlikte Fatmagül’ün Suçu ne adlı dizide oynadı. 2013 yılında, uyarlama bir yapım olan İntikam’da Nejat İşler ve Mert Fırat’la başrolü paylaştı. En son 2015 yılında Muhteşem Yüzyıl Kösem adlı tarihi yapımda, “Kösem Sultan” karakterini canlandırmıştır.