ARKA SOKAKLAR NE ZAMAN FİNAL YAPACAK?


Güncelleme: 18 Aralık 2018 : 02:42
0

2006 yılından bu yana devam eden ve 500 bölümü geride bırakarak rekor kıran, Arka Sokaklar dizisinin ne zaman final yapacağı merak ediliyordu. İşte dizinin yapımcısından beklenen açıklama geldi.

İKİ YA DA ÜÇ SEZON DAHA DEVAM EDECEK..

Başrollerinde Zafer Ergin, Şevket Çoruh, Özgür Ozan, Alp Korkmaz, Özlem Çınar, Merve Oflaz, Oya Okar gibi oyuncuların yer aldığı ve başladığı günden bu yana zirveyi kimseye bırakmayan diziden beklenen haber geldi. Erler Film yapım imzalı Arka Sokaklar’ın yapımcısı Türker İnanoğlu “İki ya da üç sezon daha devam edecek” şeklinde açıklama yaptı. Böylece, Arka Sokaklar’ın en uzun süren Türk dizileri arasında zirveyi zorlayacağı görülüyor.

ARKA SOKAKLAR NE ANLATIYOR

12 yıldan beri devam eden dizide tek bir konu olmamakla birlikte genellikle güncel konular hayat buluyor. Her bölüm farklı bir polisiye örgüsü işleniyor. Gerçek hayatın içinden olaylar yazıldığı için de izleyici kendi yaşamından bir şeyler görüyor. Reytinglerde de en üst sıralarda yer almayı başarıyor. Ekip de bu olayları sırasıyla çözmeye uğraşıyor.

DİZİYE GİRİP ÇIKAN OYUNCULAR

İlk yayın hayatına başladığında Gamze Özçelik ve Uğur Pektaş birbirine aşık iki polisi canlandırarak ön plandaydı. Ancak üç sezon sonra, o dönem gerçek hayatta karı koca olan çift istekleriyle diziden çıktı . Sonrasında, Çağla Kubat “Elif” rolüyle ekipte yer alsa da o da iki sezon sonra şehit olarak yapımdan ayrıldı. Öncesinde “Sinan rolüyle ekibe dahil olan Berk Oktay ile yaşadığı aşk ile ön planda yer almışlardı. Bunun üzerine önce Uğur Pektaş, ardından Gamze Özçelik ekibe geri dönmüş, fakat iki sezon sonra, Gamze Özçelik’in tekrar ayrılmasıyla hayat verdiği “Zeynep” karakteri de senaryo gereği şehit olmuştu. Onun kocası “Murat”ı canlandıran Uğur Pektaş’da bir sezon sonra, Antalya’ya tayin edilerek diziden ayrılmıştı. Sırsaıyla ekibe, Zeynep Beşerler, Gülcan Arslan, Beril Kayar gibi isimler komiser rolleriyle dahil olup başka şehirlere tayin edilerek diziden çıktı.

DEVAM EDEN OYUNCULAR

Dizide, ilk sezondan bu yana Zafer Ergin,Özgür Ozan, Şevket Çoruh, Alp Korkmaz ve Özlem Çınar asayiş ekibindeki rolleriyle devam ediyor. Ozan Umut Çobanoğlu, Oya Okar, Merve Oflaz, Boğaç Aksoy ekibe sonradan dahil olan komiser olarak yerlerini alıyor. Ozan Umut Çobanoğlu’nun oynadığı “Hakan” karakteri ile Özlem Çınar’ın canlandırdığı “Aylin karakteri aşk yaşamaktadır. Evlenip boşanıp tekrar barışmışlardır. Ayrıca “Mesut komiser” e hayat veren Şevket Çoruh ile, “Selin” rolünü canlandıran Oya Okar arasındaki aşk öne çıkmaktadır.

SÜREKLİ GELİP GİDEN OYUNCU İLKER İNANOĞLU

Yapımcının oğlu olan İlker İnanoğlu, dizinin ikinci sezonunda dahil olup, üç sezon oynadıktan sonra rol gereği başka ülkeye gitmiş, ancak 4 sezon sonra tekrar ekibe dönmüştür. Sonrasında yeniden ekipten ayrılsa da, yayınlanan bölümlerin de onun hayat verdiği “Engin Başkomiser” in uzun aradan sonra ekibe dâhil olduğu görülmektedir.