Ankara İstanbul İftar ve İmsak Vakti-19 Haziran 2017 Pazartesi


Güncelleme: 18 Haziran 2017 : 00:24
0

2017 Ramazan Ayı tüm Türkiye’de manevi bir ortamda geçiyor. Özellikle ankara ve İstanbul’da ramazan daha bir farklı olmakta. Ankara ve İstanbul için iftar ve imsak vakitleri de vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

19 Haziran Pazartesi imsak vakti 03:15’tir. Güneş 05:13 ‘te doğmakta ve iftar vakti için vatandaşların 20:29’u beklemeleri gerekmektedir. Ankara halkı 19 haziran pazartesi günü 20:29 da oruçlarını açacaklardır.

İstanbul için ise yaklaşık 7 dk fark olmaktadır. İstanbul’daki vatandaşlarımız 19 Haziran Pazartesi günü imsak vaktine 03:22’de gireceklerdir. Güneşin 05:25’te doğduğu İstanbul’da 20:48’de iftar olacaktır.

İftar vaktinde nasıl dua edilmeli. İftarda edilen dua nasıl olmalı. Ramazan ayında tutulan orucun sevabını arttırmak için duadan geri durmamak gerekmektedir. Dua mümin’in silahı olduğu gibi Allah ile kul arasındaki bir nevi araçtır. Ramazan ayında iftara yakın vakitte edilen duanın ehemmiyeti alimler tarafından dile getirilmektedir. Peki iftara yakın nasıl dua edilmeli.

Peygamber efendimizin ramazan ayında ve iftar vaktinde ettiği  dualar bu vakitte de edilebilir. Allahümme leke sumtü ve bike amentü ve aleyke tevekkeltü, sübhaneke ve ala rızkıke eftartü veli savmel’ ğadin min şehri ramazane nev eytü fağfir li ma kaddemtü vema” ahhertü.

“ Manası: “Allah’ım! Senin için oruç tuttum, sana inandım, sana dayandım, senin verdiğin rızıkla orucumu açtım. Yarının orucuna da niyet ettim, benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla.”