Aliya Dizisi Oyuncuları? Kim Kimdir? Konusu ve Oyuncu Kadrosu


Güncelleme: 22 Eylül 2017 : 00:41
1

Trt 1‘den yeni bir mini dizi geliyor. Hazırlıklarına başlanan dizi 6 bölümden oluşacak. Efsane devlet adamı Aliya İzzetbegoviç’in hayatından kesitlerin anlatılacağı dizinin oyuncuları ve konusu hakkında ayrıntılar gelmeye başladı.

Yapımcılığını Sancak Medya’nın yapacağı dizi ”Aliya” 19 Ekim 2003 yılında yaşama veda eden Bağımsız Bosna Hersek’in kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in gerçek yaşam öyküsünü anlatacak.

Aliya Dizisinin Çekimleri Nerede Yapılıyor? Aliya Dizisi Konusu Ne?

Çekimleri 1 Ağustos’ta başlayacak olan dizinin senaryosunu Ahmet Tezcan kaleme alıyor. 90 dakikalık 6 bölümden oluşacak olan dizinin kadrosunda ise  Yurdaer Okur, Görkem Yeltan, Berke Üzrek ve Dilşat Çelebi yer alıyor.

Aliya Dizisi Yurdaer Okur Kimdir?

1974 doğumlu olan oyuncu Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünden mezun olmuştur. Ardından aynı dalda Mimar Sinan Üniversitesinde de yüksek lisans yapmıştır.Birçok tiyatro oyununda yer alan oyuncu 2000 yılında Dadı dizisi ile televizyonlarda olmaya başlamıştır. Tatlı Hayat, Aslı ile Kerem, Belalı Baldız, Köprü, Karadayı ve Yeter dizilerinde yer almıştır.

Aliya Dizisi Görkem Yeltan Kimdir?

1970 doğumlu olan oyuncu İstanbul Üniversitesinde eğitim görmüştür. Tiyatro ile kariyerine başlayan oyuncu birbirinden usta isimler ile birlikte tiyatro oyunlarında yer almıştır. Kara Melek, Yılan Hikayesi, Ey Aşk Nerdesin, Kayıp Aranıyor gibi dizilerde rol almıştır.

Aliya Dizisi Berke Uzrek Kimdir?

1979 doğumlu olan oyuncu Gurbetçiler isimli dizi ile birlikte ekranlarda rol almaya başlamıştır. Ancak asıl tanınırlığı Behzat Ç dizisindeki Cevdet karakteri sayesinde olmuştur. Dizi sayesinde büyük sempati kazanan oyuncu bazı tiyatro oyunlarında da oynamıştır.

Aliya Dizisi Dilşat Çelebi Kimdir?

1984 doğumlu olan oyuncu Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimlerinde eğitim almıştır. Urfalıyam Ezelden, Gönülçelen, Seni Bana Yazmışlar gibi dizilerde rol alan oyuncu Eve Dönüş dizisinde de başrolde yer almıştır.

Aliya Dizisi Melda Arat Kimdir?

1970 doğumlu olan oyuncu Çiçek Taksi dizisinde rol almasının ardından Oyunbozan, Arka Sokaklar, Umutsuz Ev Kadınları, Kırgın Çiçekler gibi dizilerde rol almıştır.

Sizce dizinin oyuncu kadrosu nasıl? Kadroyu beğendiniz mi?

Aliya Dizisi Milena Kim? Gerçek Adı Oynadığı Diziler

Comments are closed.