Vatanım Sensin Kraliçe Sofia Kim? Rol Aldığı Yapımlar


Güncelleme: 28 Mart 2018 : 17:35
0

Perşembe akşamlarına damga vuran Vatanım Sensin’de yine heyecanlı bir hafta izleyenleri bekliyor.  Dizinin 50. bölümünde Yunan Kraliçesi Sofia rolüyle kadroya dahil olan İpek Tenolcay diziye renk katacak. Tarihin önemli bir dönemini izleyiciye aktaran Vatanım Sensin Kraliçe Sofia kimdir? Vatanım Sensin kraliçe Sofia karakterine hayat veren usta oyuncu İpek Tenolcay hakkında merak edilenler…

Dizinin 50. bölümünde yaşanan gelişmelerden ve Kraliçe Sofia’nın bu gelişmeler içinde nasıl bir önem arz ettiğine değinelim. İzmir’i Filipos’a teslim etmemek için tüm gücünü ortaya koyan Türkler zafere adım adım yaklaşıyordur.  İnönü’den gelen ikinci zafer haberiyle bir müjde daha alan ordu büyük bir sevinç içindedir. Yaşanan mağlubiyetten sonra Yunan Kralı Konstantin ve Kraliçe Sofia  durum değerlendirmesi için şehre gelir.

Kral Konstantin, Filipos’a ordunun derhal geri çekilmesini emreder. Bu gelişmeden haberdar olan Cevdet Yunan ordusuna son darbeyi indirmek için tam zamanı olduğunu düşünür. Ve derhal İsmet Paşayla irtibata geçer. İsmet Paşa ile görüşen Cevdet saldırı için en doğru zaman olduğunu söyler. Kral Konstantin ve Kraliçe Sofia dizinin yeni bölümünde oldukça kilit rollere hayat verecek.

Gerçek tarihle paralel gittiği bilinen Vatanım Sensin her hafta izleyenlere tarihin gizli kalmış taraflarını aktarmaya devam ediyor. Diziyi izleyenler Yunan Kraliçesi Sofia kimdir? Gerçekte var mıdır? Sorularını internet üzerinden araştırmaya başlayacaktır.

Vatanım Sensin Kraliçe Sofia kim sorusunun ardından bu karaktere hayat veren İpek Tenolcay’dan bahsedelim; Son olarak Meryem dizisinde izlediğimiz İpek Tenolcay 12 temmuz 1970 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Düzgün fiziği ve güzelliğiyle dikkat çeken oyuncu bir dönem modellik ve mankenlik yapmıştır. 1996 yılında oyunculuk kariyerine başlamıştır. Bizim onu tanımamız Kurtlar Vadisi Nesrin rolüyle oldu. Uzun süre dizide rol alan Nesrin çakır karakterinin cesur ve cevval eşine hayat veriyordu.

Kariyer hayatı boyunca pek çok dizi ve sinemada rol alan oyuncunun yer aldığı başlıca projeler;  Seni Kimler Aldı, Seviyor Sevmiyor, Filinta, Bin Yılın Şafağında, Bana Baba Dedi, Zeytin Tepesi, Bana Adını Sor, Ölü yada Diri, Gönül Hırsızı, Umutsuz Ev Kadınları, Mavi Kelebekler Bir Ses Böler Geceyi Uçan Melekler Yaban Gülü Doludizgin Yıllar, Sev Kardeşim, Üç Kadın Kurtlar Vadisi ve son olarak Vatanım sensin Kraliçe Sofia karakteriyle izleyici karşısına geçiyor.