19 Kasım 2018 Pazartesi Günü Hangi Diziler Var? Başrolleri Kimler? Konuları Ne?


Güncelleme: 19 Kasım 2018 : 13:03
0

Her pazartesi kıyasıya mücadele eden diziler var. Kimileri bazen galip olurken bazende yenik oluyor.

Bu reyting sonuçlarına bakılıyor.  Devamlı rakipleri karşısında düşük reyting gösteren  yayın ve yapımlar kaldırılıyor, çoğu  çok  uzun  ömürlü  gidip belli bir kac retying sonucunda  düşen  diziyi yapımcılar gözünü dahi kırpmadan yayından kaldırıyor. O saate yeni dizileri koyuyorlar. Bazen bazı diziler ise, hiç uzun sürmeden yayından kaldırılıyor yayın  ömürleri uzamadan kesiliyor. Çünkü  reytinge bakıyor yapımcılar madem izleyicisi az o halde yeni bölümlerini çekmeye de gerek yok deyip ekranlardan kaldırırlar. Ama bazıları var ki yayından kaldırılsa bile izleyicinin yoğun ısrar ve talepleri sonucu yeniden ekranlara dönüyor. Mesela bir,iki örnek;Arka Solaklar, Çocuklar Duymasın  gibi.

Bugün kıyasıya mücadele  eden 5 kanal ve 5 dizi var.

1)Trt’de Egenin Hamsisi Dizisi saat 20.00’da

2)Show Tv’de Çukur Dizisi saat 20.00’da

3) Kanal D’de Bir Umut Yeter  Dizisi saat 20.00’da.

4)Star Tv’de Söz Dizisi saat 20.00’da

5) Yasak Elma Dizisi saat 20.00’da

Tabi  saat 20.00 ‘da başlar diyorlar ama özet  ,tekrar ile beraber  ortalama saat 20.30 civarı başlıyor genelde.

Egenin Hamsisi dizisinde oynayan oyuncular; Iclal Aydın,Uğur Çavuşoğlu , Bestemsu Özdemir, Uraz Kaygılaroğlu, Asuman Dabak, Haldun Boysan, Eser Eyüboğlu ,Utku Ateş, Uğur Demirpehlivan,Hakan Bilgin vs.gibi oyuncular vardır.  Konusu; bir Karadenizli  erkek biri Egeli kadın   iki restoran sahibi arasında  geçen komik olay ve diyalogları anlatır. Restorantları  karşı  karşıya olan bu iki ustanın  çocukları da birbirine aşıktır. 

Yasak Elma oyuncuları; Şevval Sam, Eda Ece, Talat Bulut, Onur Tuna, Sevda Erginci gibi oyunculardır.  Dizide Zeynep ve  Alihan birbirine aşıktır  ,devamlı  ilişkilerinde problemler meydana  gelir. Yıldız  ve Halit ise  evlidir. Halit’in eski karısı  Ender ise  Halit ile Yıldız  ayrılsın ve  Halit  tekrar  ona dönsün diye planlar yapmaktadır. 

Söz dizisi oyuncuları; Tolga Sarıtaş, Aybüke Pusat,Nihat Altınkaya, Burak Sevinç, Görkem Sevidik gibi oyuncular  vardır.  Dizi  bordo  bereli askerlerin hayatını anlatmaktadır.

Çukur Dizisi oyuncuları; Aras Bulut Iynemli ,Dilan Çiçek Deniz, Rıza Kocaoğlu, Erkan Kolçak Köstendil, Ercan Kesal ,Perihan Savaş  gibi oyunculardır. Dizi Istanbul ilinde  sorunlu olan bir mahallesindeki geçen olayları  anlatır. 

Bir Umut Yeter Dizisi oyuncuları; Tolgahan Sayışman, Esra Bilgiç Töre, Hazal Subaşı, Serhat Tutumluer,Cem Uçan gibi oyunculardır.  Konusu; askerlikten malulen emekli olan bir adamla bir  kadının  evlenip bir anda hayatlarına bir bebek gelip  girer  ve hayat öyküleri  bu gibi  olaylar etrafında  gelişir.