18 Ekim Çarşamba Merzifon, Gümüşhacıköy, Havza, Amasya’da Deprem Oldu? Kaç Şiddetinde?


Güncelleme: 18 Ekim 2018 : 22:18
0

Korkulu anlar yaşanan saat 22.02 sularında Merzifon sallandı. Amasya’nın Merzifon ilçesinde saat 22.00.47’de ilçe sakinleri korkulu dakikalar yaşadı. Henüz kaç şiddetinde olduğu belli olmamakla birlikte en kısa zamanda veriler sisteme düşecektir. Bizzat yaşamış ve birçok kişiden aldığımız habere göre Merzifon’da deprem oldu.

Amasya merkezli deprem 4.1 şiddetinde meydana. İlçelerde de hissedilen depremde şuan alınan bilgilere göre can ve mal kaybı yaşanmadı. Havza, Amasya ve çevre ilçelerde hissedilen depremin ardından aynı dakikalarda Ağrı Patnos’ta da deprem oldu. Peki can ve mal kaybı var mı? Resmi bilgiler geldi mi?

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli rasathanesinde yapılan ölçüm ve verilere göre Amasya merkezli 4,1 şiddetinde deprem oldu. Deprem yerin 5 km derinliğinde gerçekleşti. Depremin merkez üssü Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesine bağlı Akpınar köyüdür. Yerin 5 km derinliğinde 4,1 şideetinde meydana gelen deprem çevre ilçeler, Merzifon, Suluova, Havza, Vezirköprü, Amasya Merkezde hissedildi. Ayrıntılar gelecek.