1 Litre Gözyaşı Hangi Diziden Uyarlandı? Orijinal Adı ne?


Güncelleme: 6 Aralık 2018 : 22:02
0

Kanal D ekranlarında yayımlanan 1 Litre Gözyaşı dizisinin hangi kitap veya diziden uyarlandığını merak ediyor musunuz? 1 Litre Gözyaşı dizisi 7 Ekim’de televizyonda başlayan bir uyarlamadır. Dizinin başrollerinde ise Miray Daner, Sanem Çelik ve Tolga Tekin oynamaktadır. Bu dizi gerçek hayata dayanmaktadır. 1 Litre Gözyaşı Aya Kito adlı bir Japon kızın hayatından alınmıştır.

Aya Kito henüz 15 yaşındayken bir hastalığın pençesine düşer. Omurilik soğanında oluşan bir sorun hastalığın başlamasını sağlar ve kendisine ilk olarak teşhis 1970li yıllarında sonunda konur. Hastalığın tedavisi bulunmamaktadır. Doktor hastalığın durumunu incelemek için Aya’ya günlük tutmasını söyler. Günlükler Aya’nın bazen tek dostu, tek umut kaynağı olmuştur. Aya Kito 25 yaşında hayata gözlerini yumduktan sonra ailesi günlüklerini Bin Damla Gözyaşı isimli bir kitap halinde yayımladı.

Aya Kito’nun hayatını anlatan bir film yapılmıştı. Fakat bu filmden çok 2005 yılında yayınlanan 1 Litre Gözyaşı (Ichi Litre no Namida) dizisi büyük ilgi görmüştü. Dizi 12 bölüm sürmüştür. 12. bölüm özel bölüm olarak hazırlanmış, Aya’nın ölümünden sonra ailesinin yaşadığı durumlar anlatılmaktadır. 1 Litre Gözyaşı Aya‘nın hayallerini de gerçeğe çevirmeye çalışan bir dizi olmuştur. Aya her zaman yaşam sevinci olan bir kız olmuştur. Aşık olmayı çok istemiştir fakat daha 15 yaşındayken onu karşılayan bu hastalık yüzünden aşkı yaşayamamıştır. Aya’nın annesi gerçekte yaşayamadığı aşkı dizide yaşamasını ister.

Annesinin bu isteği üzerine Aya’ya bir erkek arkadaşı yaratılır. Bu kişi liseden sınıf arkadaşıymış gibi gösterilir. Haruto adı verilen bu genci Kanjani8 grubundan Nishikido Ryo canlandırmıştır. Aya ile Haruto arasında bir elektrik oluşur ve Haruto ona derin bir sevgi beslemeye başlar. Her durumda Aya’nın yanında olur. Aya öldükten sonra da doktor olmaya karar verir ve omurilik sorunları üzerine uzmanlaşmaya başlar.

1 Litre Gözyaşı kadrosunda kimler bulunmaktadır?

Japonya yapımı 1 Litre Gözyaşı kadrosunda Erika Sawajiri, Nishikido Ryo, Naohito Fujiki, Riko Narumi ve Hiroko Yakushimaru gibi isimler bulunmaktadır. İyi bir reyting alan dizi daha sonrasında Hong Kong, Singapur, Endonezya, Tayvan, Malezya, Tayland, Filipinle ve Vietnam gibi ülkelerde gösterildi. Ayrıca kitabın Japonya ve Türkiye uyarlaması dışında Endonezya uyarlaması da yapıldı.