Yalaza Dizisi Gökçe Kimdir? Sevgilisi-Yaşı-Boyu?


Güncelleme: 16 Eylül 2017 : 20:30
0

İlginç hikayesi ve kaliteli oyuncu kadrosu ile Trt ekranlarında gösterilen Yalaza dizisindeki Gökçe karakterini bu yazımızda tanıyabilirsiniz. Gökçe kimdir? Gerçek adı ne? Oynadığı diziler? Yaşı? Boyu? Burcu? Sevgilisi? Tüm ayrıntılar haberimizde.

Komedi ve dram türünde 16 Eylül’de Trt’de başlayan dizinin oyuncu kadrosun  ve karakterlerin ilişkin detayları sitemizden takip edebilirsiniz. İsterseniz diziden kısaca bahsedelim.


Yalaza Ne Demek? Dizinin Adı Ne Anlama Geliyor?


Dizide İbrahim karakteri bir marangozdur ve 4 kızı ve 1 yaramaz oğlu ile beraber Taraklı’da yaşam sürmektedir. İbrahim istemeden de olsa Nalan ile evlenmeyi kabul eder. Eşini kaybettikten sonra 10 yıl tek başına her işini görmüş 5 çocuk büyütmüştür.

Artık çevre ahalinnide zoru ile Nalan ile istemeden de olsa evlenmeyi kabul eder. Ancak işler ters gider ve tam düğün arefesi İbrahim zehirli mantar yüzünden bayılır. Yarı koma halinde olan İbrahim öldü sanılarak defin için musallaya yatırılır. İşte hikaye de o anda başlar.

Dizide İbrahim’in 4 kızından birisi olan Gökçe’yi canlandıran oyuncu Ergül Miray Şahin’dir. Dizizde rol gereği Gökçe karakterine hayat vermektedir. Gökçe, Üniversitede antropoloji okumuş bu genç kızın içi ve dışı birdir.

Muhafazakâr ve kaderci bir yaşam tarzını benimseyen Gökçe aslında Akartürk ailesinin deyim yerindeyse en aklı başında karakteri olup tüm kardeşlerinin ve babasının bu konuda saygısını kazanmıştır. En sevmediği şey ise insanların kalbini kırmak ve başkalarının gıyabında konuşmaktır.

Ergül Miray Şahin 1989 İstanbul doğumludur. Aslen Düzceli olan oyuncu, babası adige annesi ise abhazdır. Yani Çerkez kültürü hakim olana bir ailede büyümüştür. Sakin bir hayatı olduğunu söyleyen Miray, kitap okumayı, müzik dinlemeyi ve amatörce resim yapmayı evmektedir.

Oynadığı dizi ve sinema filmleri ise şöyledir; Arka Sıradakiler Umut, Ötesiz İnsanlar, Tozlu Yollar, Gamsız Yollar, Sevda Kuşun Kanadında, Sev Kardeşim, El Yazısı ve Yalaza’dır.