Selçuk Yöntem’den İlk Açıklama! Beren Saat İle Dizi Çekecek Mi?


Güncelleme: 8 Aralık 2018 : 18:01
0

Beren Saat ile Netflix dizisi için yeniden bir araya gelecekleri konuşulan usta aktör Selçuk Yöntem‘den ilk açıklama geldi.

Netflix’in Türkiye’deki ikinci projesinde Beren Saat’in yer alacağı daha önce açıklanmıştı. Beren Saat’e yeni dizi projesinde eşlik edecek isimlerden birinin Selçuk Yöntem olacağı iddia edilmişti.

BÜYÜK HEYECAN YARATMIŞTI

Aşk-ı Memnu‘dan sonra bir kez daha ikilinin bir araya gelecek olması hayranlarını heyecanlandırmıştı.

YÖNTEM’DEN AÇIKLAMA GELDİ

Ancak Selçuk Yöntem’den konu ile ilgili ilginç bir açıklama geldi. Hürriyet’e konuşan Yöntem, ‘Herkes beni arayıp tebrik ediyor. Ama bana ulaşan bir teklif yok’ diyerek basında çıkan haberleri yalanlamış oldu.

Selçuk Yöntem’in kendisine gelen bir teklif olmadığını belirtmesinin ardından Beren Saat’e eşlik edecek ismin kim olacağı büyük bir merak konusu oldu.

NETFLIX’İN İKİNCİ TÜRK DİZİSİ OLACAK

Bilindiği gibi dünyanın bir numaraları dijital dizi izleme platformu olan Netflix, Türkiye’deki ilk projesinde Çağatay Ulusoy‘la çalışmış ve Hakan: Muhafız dizisi ortaya çıkmıştı.

Netflix’in Türkiye’de gerçekleştireceği ikinci projede ise Beren Saat ile çalışacağı bir süre önce açıklanmıştı. Dizinin, Hakan: Muhafız dizisi gibi fantastik türde bir proje olacağı biliniyor.

SELÇUK YÖNTEM KİMDİR?

Selçuk Yöntem 13 Temmuz 1953 İstanbul Eyüp doğumludur. Babasının mesleği dolayısıyla öğrenim hayatı bir çok farklı şehirde geçmiştir.

Tiyatro eğitimi almak için 1975 ila 1976 yılları arasında Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Yüksek Bölümü’nde okuyan Yöntem, 1977 yılında, Ankara Devlet Tiyatrosu kadrosuna girdi.

ÖDÜLLÜ TİYATRO YÖNETMENİ

1978 yılında Topuzlu, 1980 yılında Kurban ve 1981 yılında rol aldığı Yaban Ördeği adlı oyunlarla tiyatroya adım atan Selçuk Yöntem, 1994 yılında İrfan Yalçın’ın Aşağıdakiler adlı oyununu, 1995 yılında ise Savaş Dinçel’in Gürültülü Patırtılı Bir Hikâye adlı tiyatro oyununu yönetti. Gürültülü Patırtılı Bir Hikâye, Yöntem’e Ankara Sanat Kurumu tarafından verilen Övgüye Değer Yönetmen ödülünü kazandırdı.

HANGİ DİZİLERDE ROL ALDI?

Selçuk Yöntem’in Tv izleyicisi ile tanışmasını sağlayan yapım, 1978 tarihli Atlı Karınca dizisi oldu. Bu diziyi 1978 yılında Yaşadığımız Devir, 1982 yılında ise Ahmet’in Günlüğü izledi. Kısa sürede T.V. dizilerinin aranan isimlerinden birisi haline gelen Yöntem, 1998 Sıcak Saatler, 1998 yılında eli Yürek ve 2003 Kurtlar Vadisi dizileri sayesinde geniş kitlelerce tanındı. Selçuk Yöntem, 2008 yılında Kanal D ekranlarında yayınlanmaya başlamış olan yerli dizilerden birisi olan Aşk-ı Memnu’da, Adnan Ziyagil karakterini canlandırmıştır.

OYNADIĞI SİNEMA FİLMLERİ

1991 yılında gösterime giren Suyun Öte Yanı , usta oyuncunun ilk sinema filmi özelliği taşır. 1996 yılında İstanbul Kanatlarımın Altında, 2005 tarihli Banyo ve 2008 tarihli Devrim Arabaları filmlerinde de rol aldı.