Netflix’in İlk Türk Dizisi Hakan: Muhafız (The Protector)’da Hangi Oyuncu Kimi Canlandırıyor?


Güncelleme: 20 Kasım 2018 : 17:35
0

Hakan: Muhafız İngilizce ismi ile The Protector, Netflix’in ilk Türk dizisi olması ile öne çıkıyor. The Protector dizisi aynı zamanda fantastik, drama türünde büyük bir iddiaya sahip. Dizinin başrolünü Çağatay Ulusoy üstlenirken oyuncu kadrosunda Ayça Ayşin Turan, Hazar Ergüçlü, Okan Yalabık, Mehmet Kurtuluş, Saygın Soysal, Burçin Terzioğlu ve Yurdaer Okur isimleri yer alıyor.

The Protector (Hakan: Muhafız), 14 Aralık’ta tüm dünya ile aynı anda izleyiciyle buluşmak için gün sayıyor.

Peki dizide kim hangi rolde yer alıyor? Dizi oyuncularını, rollerini ve kim olduklarını hep birlikte inceleyelim.

Çağatay Ulusoy “Hakan” rolünde yer alıyor. Peki Çağatay Ulusoy kimdir?

23 Eylül 1990 tarihinde Bakırköy, İstanbul’da dünyaya gelen Çağatay Ulusoy, model, dizi ve sinema oyuncusudur. 2010 yılında Best Model of Turkey yarışmasını birincilik ile tamamladı. Üniversite eğitimine İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’nde devam ederken Ayla Algan ve Akademi 35 buçuk’tan eğitim aldı. Oyunculuk kariyerine 2011 yılında yayına başlayan Adını Feriha Koydum dizisinde Emir karakterine hayat vererek adım attı. Şimdi ise Netflix’in ilk Türk dizisi olan The Protector’da İstanbul’un son muhafızı olan Hakan karakterini canlandırıyor.

Ayça Ayşin Turan “Leyla” karakterini canlandırıyor. Peki Ayça Ayşin Turan kimdir?

25 Ekim 1992 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Ayça Ayşin Turan, erken yaşından itibaren oyunculuğa büyük bir ilgi göstermiştir. Şefkat Tepe, Dinle Sevgili, Karagül, Sungurlar ve Altınsoylar isimli dizilerde yer alsa da tüm Türkiye’de tanınması 2017 yılında yayınlanan Meryem isimli dizide oynadığı Meryem karakteri ile olmuştur. Günümüzde ise The Protector dizisinde Hakan’ın aşık olduğu kız olan Leyla karakterine can veriyor.

Hazar Ergüçlü “Zeynep” karakterinde yer alıyor. Peki Hazar Ergüçlü kimdir?

1 Ocak 1992 Kıbrıs doğumlu olan Hazar Ergüçlü, Gölgeler ve Suretler isimli sinema filmi ile profesyonel oyunculuk hayatına başlamıştır. 2011 tarihinde yayın hayatına başlayan Kuzey Güney dizisinde canlandırdığı Simay Canay isimli karakter ile ön plana çıkmayı başarmıştır. Daha sonra Medcezir dizisinde Eylül karakterini canlandırmıştır. Şimdi ise The Protector dizisinde ise Hakan’ın en yakın arkadaşı ve sırdaşı Zeynep karakterine hayat veriyor.

Okan Yalabık “Faysal” rolü ile karşımıza çıkıyor. Peki Okan Yalabık kimdir?

13 Aralık 1978 İstanbul doğumlu olan Okan Yalabık, 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvar Tiyatro Bölümü’nü kazandı. Gülüm, Kolay Para, Hatırla Sevgili, Yılan Hikayesi gibi bir çok dizi ve filmde yer alan sanatçı oyunculuğu ile herkesi kendine hayran bırakmaktadır. Reklam ve animasyon filmi seslendirmeleri de yapan ünlü sanatçı, en son tiyatroda 39 Basamak isimli oyunda rol almıştır. Şimdi ise The Protector dizisinde varlıklı ve oldukça karizmatik bir işadamı olmasına rağmen Hakan’ın hayatına özenen Faysal karakterine hayat verecek.

Mehmet Kurtuluş “Mazhar” rolünü canlandırıyor. Peki Mehmet Kurtuluş kimdir?

27 Nisan 1972 Uşak’ta doğan Mehmet Kurtuluş, oyunculuk kariyerine Almanya’da başlamış ve devam etmiş daha sonra Türkiye’ye gelmiştir. 2015-2016 yılları arasında Muhteşem Yüzyıl: Kösem dizisinde Boşnak Derviş Mehmed Paşa karakteri ile ön plana çıkmıştır. Şimdi ise The Protector dizisinde Mazhar rolü ile ekranlara gelecek.