Tehlikeli Karım Hande Kim? Bihter Dinçel Hayatı


Güncelleme: 24 Mart 2018 : 15:49
0

Daha önce bir çok dizi projesinde izlediğimiz Bihter Dinçel, Tehlikeli Karım Hande rolüyle tekrar izleyici karşısına çıkıyor. Dizinin önemli karakterlerinden birine hayat veren Bihter Dinçel hakkında tüm merak edilenler haberimizde ayrıntılı olarak yer alıyor.

Uyarlama bir dizi projesi olan Tehlikeli Karım orijinal versiyonunu aratmayacak kadar usta ellerden çıktı. Dizide Seçkin Özdemir, Mustafa Üstündağ, Gonca Vuslateri, Bige Önal, Erdem Akakçe, Nilay Erdönmez ve Bihter Dinçel yer alıyor. Bihter Dinçel dizide Alper’in ablası Hande rolünde. Babadan kalma kuru temizle dükkanını annesiyle birlikte çalıştırır. Eski eşi Yaman’dan olan kızını hiç bir maddi destek almadan kendisi büyütüyor. Aslında Yaman onun çocukluk aşkıdır ayrılmış olalar da birbirlerine olan sevgisi bitmemiştir. Hande’nin Yaman’a olan inancı kalmamıştır.

Tehlikeli Karım Hande Kim?

Tehlikeli Karım Hande karakterine can veren Bihter Dinçel, 12 mart 1982 yılında Diyarbakır’da dünyaya gelmiştir. Ege Üniversitesi Felsefe bölümünden mezundur. BKM Mutfakta yetişmiş bir oyuncudur. Daha çok tiyatro sahnelerinde gördüğümüz Bihter Dinçel önemli dizi projelerinde de rol almıştır. Genede komedi ağırlıklı dizilerle izleyici karşısına çıkmıştır.

Kendini geniş kitlelere duyurmayı başardığı projesi Gülse Birsel’in yazıp oynadığı Avrupa Yakası olmuştur. bu dizide Zeynep karakterine hayat vermiştir. Akabinde yine başarılı projelerden biri olan Kanal D ekranlarında uzun yıllar yayınlanan Geniş Aile dizisinde Canan karakterine hayat vermiştir. 2004 yılında Barış Dinçel ile hayatını birleştirmiştir.

Kariyer hayatı boyunca tiyatro, dizi, sinema ve reklam filmlerinde rol almıştır. yine bir komedi dizisi olan Kertenkele’de Hale rolüne hayat vermiştir. Son olarak Bana sevmeyi Anlat isimli dizide başarılı bir performans sergilemiştir. Dönemin aranan yüzlerinden olan oyuncu daha çok yardımcı rollerde yer alsa da yinede kendini göstermeyi başarmıştır.

Show Tv ekranlarında yayınlanan Tehlikeli Karım dizisinde Hande rolüne can veren Bihter Dinçel’e yeni rolünde başarılar dileriz. Komediden uzak bir dizide kızını yetiştirmek için çabalayan bir anne rolüyle izleyeceğiz.