Mehmetçik Kutül Amare Süleyman Askeri Öldü mü Ölecek mi?


Güncelleme: 23 Mart 2018 : 11:19
0

Trt 1 ekranlarında gösterilen tarih, aksiyon ve dönem dizisi Mehmetçik Kutül Amare dizisi dolu dizgin yoluna devam ederken dizide de yeni gelişmeler gün yüzüne çıkıyor. Dizinin önceki bölümlerinde ağır bir şekilde yaralanan Süleyman Askeri tedavi görmekte ve iyilişmesi için yoğu çaba harcanmaktaydı. Dizideki bu sahneler akıllara Süleyman Askeri karakterinin ölüp ölmeyeceğini getirdi. Süleyman Askeri karakteri ölerek diziden ayrılaca mı? Kaan Taşaner diziden ayrılıyor mu?

Süleyman Askeri vatanına ölümüne bağlı, gözü kara bir askerdir. 33 yaşlarında olan Süleyman Askeri, kendisine verilen görevi yüksek görev bilinci ile eksiksiz bir şekilde yerine getirmeye çalışan idealleri olan birisidir. Ömrü savaşlarla geçmiş ve Enver Paşa’nın yakın silah arkadaşıdır. Süleyman Askeri sert mizaçlı birisi olmasının yanı sıra geçmişi üstün başarılarla dolu birisidir. Günümüzdeki adı Milli İstihbarat Teşkilatı olan o dönemin Teşkilat-ı Mahsusa’nın başındaki kişidir. Süleyman Askeri çok defa ölümle karşı karşıya gelmiş ancak şehitlik nasip olmamıştır. Şimdi ise Süleyman Askeri ölüme, şehitliğe çok yakındır.

Süleyman Askeri geçtiğimiz bölümlerde Osmancık Taburu ile Bağdat’a gelmiştir. İlk iş olarak çevre aşiretlere mektuplar gönderen Süleyman, Cox tarafından engellenmek istenmiş ve mektupları gönderen ekip saldırıya uğramıştır. Saldırıdan sadece Mehmet ve Said kurtulmuştur. Mektupları alan Mehmet çölde bacağındaki yaradan dolayı baygın düşmüş ve onu Zeynep bulup bir çadırda tedavi etmiştir.  Süleyman Askeri ise Mehmet’in yerini öğrenmiş ve çadıra gitmiştir. Sonrasında yaşananlar ise Süleyman Askeri’nin ölümü ile sonuçlanacaktır.

Diğer taraftan İngiliz askerleri ile Osmancık taburu karşı karşıya gelmiştir. Bu çarpışmada Süleyman Askeri ayaklarından ağır yaralanır. Osmanlı çadırında tedaviye alınan Süleyman Askeri  çadırda iyileşmek için yoğun efor sarfeder. Ancak Süleyman Askeri aldığı yaralardan ötürü daha fazla dayanamaz ve ruhunu teslim eder. Süleyman Askeri karkateri ölerek diziden ayrılacaktır. Karakteri canlandıran Kaan Taşaner diziden ayrılacaktır. Onun yerine diziye yeni bir isim dahil olacak. Yeni gelecek karakter ve oyuncu ile ilgili yazımız en kısa zamanda sitemizde olacak. İlgili haberimizi buradan takip edebilirsiniz. Peki Kaan Taşener kimdir? Kısaca tanıyalım!

[kirmizitext]Mehmetçik Kut’ül Amare Final mi Yapacak? İzlendi mi? Tuttu mu? için tıkla[/kirmizitext]

Kaan Taşener, 1979 Antalya doğumludur. Annesi oyuncu Sacide Taşaner’dir. 17 yaşında tiyatro kursuna gitmiş ve orada eğitim almıştır. Daha sonra Konya’da Tiyatro bölümünde okudu ve 2000 yılında mezun oldu. Kariyerine tiyatro oyunları ile başladı. İlk oyunu ise Karanlıkta İlk Işık Kubilay adı ile sahne  aldı. 2004 yılına kadar pek çok oyunda görev aldı. Daha sonra sektörde ismi duyulan oyuncu 2004 yılında Byüük Buluşma isimli dizide rol aldı. Daha sonra, Fatmagül’ün Suçu Ne, Kuzey-Güney, Kayıp, Diriliş Ertuğrul gibi dizilerde rol aldı.

[kirmizitext]Kutül Amare Dizisi Nerede Çekiliyor? Dizi Seti Nerede? için tıkla[/kirmizitext]

Mehmetçik Kûtulamâre 6.Bölüm Fragmanı