Mehmetçik Kut’ül Amare Mevlüt Kim? Gerçek Adı Nereden Tanıyoruz


Güncelleme: 20 Ocak 2018 : 03:27
0

Mehmetçik Kut’ül Amare dizisi ilk bölümüyle hem yurt içinde hemde yurt dışında büyük ilgi görmeyi başardı. Diriliş Ertuğrul’un yapımcısı ve senaristi Mustafa Bozdağ imzası taşıyan yeni dönem dizisi Mehmetçik Kut’ül Amare, Osmanlı ordusunun birinci cihan harbinde Irak’ın Kut şehrinde İngilizlere karşı verdiği son büyük zaferi konu alıyor. Zengin oyuncu kadrosuyla dikkat çeken dizide Mevlüt kimdir? Mehmetçik Kut’ül Amare Mevlüt kim? İşte ayrıntılar…


Mehmetçik Kut’ül Amare Dizinin Adı nereden Geliyor? Gerçek Tarihte Kut’ül Amare Nerededir


2018, dizi sektörünün oldukça hareketli olduğu bir yıl. Kanallar art arda yeni projelerini ekrana getirmeye devam ediyor. Bu projelerden biri de dev prodüksiyonu ve tarihten aldığı konusuyla Mehmetçik Kut’ül Amare. Dizide her bir karakter büyük ilgi gördü. Dizi biter bitmez dizide rol alan oyuncular izleyenlerin ilgisine maruz kaldı. Bu isimlerden biri de Mevlüt karakterine hayat veren İsmail Hakkı.

Mehmetçik Kut’ül Amare Mevlüt kim sorusuna gelmeden önce dizi hakkında kısa bir bilgi paylaşalım: Birinci Dünya Savaşı sırasında Süleyman Askeri bey önderliğinde özel askerlerden oluşan bir tabur kurulması istenir. Taburu oluşturan askerler binlerce gönüllü genç arasından, en kabiliyetli, güçlü ve cesur olanlardan seçilir. İsmi Osmancık olan Tabur Kut bölgesini İngiliz kuşatmasından kurtarmak için çöllerde, dağ başlarında nehirlerde kahramanca mücadele verecektir.

İsmail Hakkı Ürün’ün Mehmetçik Kut’ül Amare dizisinde hayat verdiği Mevlüt karakteri 33 yaşında kühanbeyli tarzında, dobra, dürüst ve Antalya’nın yörüklerindendir. İyi derecede at binen Mevlüt Osmanlı taburunun ağabeyidir.

Mehmetçik Kut’ül Amare Mevlüt Kim?

21 Mart 1976 yılında İstanbul’da dünyaya gelen İsmail Hakkı Ürün 1.95 boyunda 86 kg’dır. Sinema, dizi ve tiyatro oyuncusudur. Aynı zamanda Almanca, Rusça, Boşnakça ve Arapça’yı iyi derecede bilmektedir. Ludwigsburg Film Akademisinde Belgesel Sinema Eğitimi almıştır. Bedel, Mihrali, İki Aile, Sakarya Fırat, Milat ve Son Çıkış dizilerinde rol almıştır. Recep İvedik, Sümela’nın Şifresi Temel ve Moskova’nın Şifresi Temel ise rol aldığı sinema filmleridir. Girdiği her rolün hakkını veren başarılı oyuncu Mehmetçik Kut’ül Amare dizisinde Mevlüt karakterine hayat veriyor.

https://www.youtube.com/watch?v=iT-LGQN7oPE