Mehmetçik Kut’ül Amare Hüsrev Kim? Yaşı, Boyu, Hayatı


Güncelleme: 19 Ocak 2018 : 01:20
0

Mehmetçik Kut’ül Amare Hüsrev kimdir? Mehmetçik Kut’ül Amare dizisinin en tecrübeli ve başarılı oyuncularından biri hiç kuşkusuz Hüsrev karakterine hayat veren Serdar Gökhan’dır. İlk bölümüyle büyük ses getiren dizide, Osmancık Taburuna girmek için çabalayan Said ve Mehmet’i yetiştiren eski Plevne gazisi bir askerdir. Görmüş geçirmiş ve hayat ile ilgili tecrübelerini insanlarla paylaşmayı seven bir askerdir. İşte Mehmetçik Kut’ül Amare Hüsrev Kim sorusunun yanıtı…

Uzun süredir ekranlarda dönen tanıtım fragmanıyla merak uyandıran ve 18 ocak perşembe ilk bölümüyle görücüye çıkan Mehmetçik Kut’ül Amare yediden yetmişe herkesin ilgisini çekmeyi başardı. Kusursuz senaryosu, muhteşem kurgusu ve sağlam oyuncu kadrosuyla gelmiş geçmiş en yüksek maliyetli prodüksiyonlardan biri olmayı başardı.


Mehmetçik Kut’ül Amare Said Kim? Gerçek Adı Oynadığı Diziler

Diriliş Ertuğrul’un yapımcısı Mehmet Bozdağ imzası taşıyan Mehmetçik Kut’ül Amare’nin yönetmen koltuğunda Mustafa Şevki Doğan yer alıyor. Dizide Birinci Dünya Savaşı sırasında Arap topraklarında kazanılan büyük zafer Kut’ül Amare kuşatması izleyenlere aktarılıyor. Mehmetçik Kut’ül Amare Hüsrev, Plevne Gazisi eski bir pehlivandır.Liyakat madalyası bulunan Hüsrev, Bektaşi ocağında aldığı eğitim doğrultusunda kendine çizdiği yolan hiç şaşmamıştır.  Anne ve babasını savaşta kaybeden Said ve Mehmet’i yetiştiren onları Osmancık ordusuna hazırlayan kişi Hüsrev’dir.

Mehmetçik Kut’ül Amare dizisinde Osmanlı askerleriyle İngiliz askerlerinin, dağlarda, çöllerde ve nehirlerde verdiği amansız mücadelesi resmi kaynaklarla paralel bir şekilde izleyiciye aktarılıyor. Özellikle Osmancık taburunun şanlı mücadelesi ön plana çıkıyor.

Mehmetçik Kut’ül Amare Hüsrev  Kim? Serdar Gökhan

Mehmetçik Kut’ül Amare Hüsrev karakterine hayat veren Serdar Gökhan 1946 yılında Bolu Mudurnu’da dünyaya gelmiştir. Beşiktaş Tatbiki Güzel Sanatlar Akademisi Resim bölümünden mezundur. Asıl mesleği ressamlıktır. Kısa bir süre Bab-ı Ali Nurosmaniye’de tabela ve resimli roman ressamlığı ve film platolarında set dekoratörlüğü yapmıştır. 1964 yılında yavaş yavaş sinema oyunculuğuna adım atmıştır. Zamanla kendini gösteren oyuncu sinema sektörünün aranan isimlerinden biri oldu.

Tarihi, aksiyon ve dramatik konulu pek çok filmde rol almıştır. Düzgün fiziği,dürüst, mert ve delikanlı tavırlarıyla dikkat çeken Serdar Gökhan bugüne kadar aldığı tüm rollerde sadece “Anadolu insanının saf ve temiz duygularını yansıtmaya çalıştım” sözleriyle ne kadar prensipli bir insan olduğunu ortaya koyuyor.

Sayısız tiyatro, dizi ve filmlere imza atan başarılı oyuncu son 3 yılda, Diriliş Ertuğrul, Kurt Seyit ve Şura, Mehmetçik Kut’ül Amare dizilerinde rol almıştır.