Mehmetçik Kut’ül Amare Final mi Yapacak? İzlendi mi? Tuttu mu?


Güncelleme: 19 Ocak 2018 : 10:32
3

Mehmetçik Kut’ül Amare Final mi Yapacak? Bozdağ Film’in yapımcılığında hazırlanan, Mustafa Şevki Doğan’ın yönetmenliğinde ve Mehmet bosdağ’ın senaryo yazarlığında ekranlara yansıtılan, oyuncu kadrosunda ise İsmail Ege Şaşmaz, Kaan Taşaner, Serdar Gökhan, İlker Aksum, İsmail Hakkı Ürün, Cavit Çetin Güner gibi isimlerin yer aldığı tarihi dram dizisi Mehmetçik ut’ül Amare dizisi 18 Ocak Perşembe günü ilk bölümü ile ekranlara geldi. Birinci Cihan Harbi’ne hazırlanan Osmanlı’da, tek gayesi devletin yeniden dirilişi ve kurtuluşu olan, yüreğinde vatan sevdasından başka bir şey bulunmayan Mehmet ve arkadaşlarının destansı hikayesini ekranlara getiren Mehmetçik Kut’ül Amare hakkında tuttu mu, izlendi mi, final mi yapacak gibi sorular sosyal medyada sorulmaya başlandı. Sizler için Trt 1’in yeni dizisi Mehmetçik Kut’ül Amare dizisini analiz ettik. İşte detaylar…

Öncelikle dizi hakkında biraz bilgi verelim; Kut’ül Amare ilk bölümü ile 18 Ocak Perşembe günü ekranlara geldi ve dizinin hazırlıkları 2 yıl kadar sürdü. Dizi spesifik olarak Irak’ın Kut şehrinde yaşanan kahramanlık destanını konu alırken genel itibari ile 1. Dünya Savaşı sırasında Osmanlı topraklarında yaşananları konu almaktadır. Tabi dizinin yapımcısının Diriliş Ertuğrul’un da yapımcısı olan Mehmet Bozdağ’ın olduğunu söylemekte yarar. Aslında bu bir eksi neden, çünkü diziden beklentilerde artmakta.

Dizinin çekimleri için Riva’da bir platform kurulduğu ve çekimlerin İzmir ve birkaç ilde devam ettiği biliniyor. Dizi için hummalı bir hazırlık yapıldığı belli. Oyuncu kadrosunun seçimi, mekan seçimi ve sahneler için özel efektler üzerinde çalışılmış olması gerçek anlamda bir emeğin varlığını göstermekte. Tabi bu ekranlara nasıl yansıdı, bunu da bizlere gösterecek olan elbette reytingler olacak. Bildiğiniz gibi yurt dışında izlenme rekorları kıran, ödüller alan bir çok yapım ülkemizde reyting kurbanı olup ekranlardan silinip gittiler. Hal böyle olunca insan iki defa düşünüp öyle konuşma gereği hissediyor.

[kirmizitext] Kutül Amare Dizisini Nerede Çekiliyor? Dizi Seti Nerede?[/kirmizitext]

Son dönemlerde de asker, tarih, dram dizilerinde oldukça bir artış olduğu gözlenmekte. Bu durum izleyicide bir sıkılmışlık ve bayağılık olarak kendisini gösterir mi bilinmez ama bununla ilgili sosyal medyada çok sayıda eleştirinin geldiğini söylemekte yarar var. İşte Kut’ül Amare dizisinin ilk bölüm zaferi. Dizi oldukça sevildi ve 2 kategoride daha ilk bölüm ile birinciliği aldı. İşte 18 Ocak Perşembe reyting sonuçları ne analizi. Bu sonuç ile dizi daha uzun dönem ekranlarda olacağını kanıtladı.

[kirmizitext]18 Ocak 2018 Perşembe Reyting Sonuçları-Kut’ül Amare’den Reyting Show![/kirmizitext]

Mehmetçik Kut’ül Amare 1. Bölüm Fragmanı

Comments are closed.