Kategoriler: Dizi Haberci

Yeni İstanbul Belediye Başkanı Kim Olacak? Topbaş Neden İstifa Etti

Paylaş

Olağan üstü bir dönemden geçtiğimiz şu zamanlarda İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanının istifa edeceği dedikoduları sık sık dillendirilirken ateş olmayan yerden duman çıkmayacağı atasözü bir kez daha haklı çıktı ve 3 dönemdir İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapan Kadir Topbaş bir basın açıklaması ile istifa ettiğini resmi olarak duyurdu.

Özellikle de damadının Ömer Faruk Kavurmacı’nın terör örgütü üyeliğinden tutuklanmasından beri üzerine gidilen Kadir Topbaş son zamanlarda Belediye Meclisinde yaşadığı krizler de üstüne eklenince bardağı taşıran son damla damlamış oldu.

Kadir Topbaş yaptığı basın açıklamasında İstanbul’u ve başkanlık görevini hep bir emanet olarak gördüğünü ve istifası ile gündemi meşgül etmek istemediğini, sadece başkanlıktan istifa ettiğini, siyasi partisi ile ilişiğinin devam ettiğini ve muhalefete buradan ekmek çıkmayacağını ifade etti.

Topbaş bu istifa ile kimseye ekmek çıkmayacağını, kimsenin burdan rant elde edemeyeceğini ifade etti. Kadir Topbaş özellikle de Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’a bu göreve kendisini layık gördüğü için ve kendisini seçen halkına teşekkür etti.

Daha önce Beyoğlunda görev yapmış ve İstanbul’un bir çok önemli projesinde ismi olan bir Mimar olan Topbaş açıklamalarında adam yerine konulmamanın ve çok ağır olduğunu dile getirdi. Ancak bardağı taşıran damlanın meclis toplantılarında kendisine rağmen Ak Partili Belediye Meclis Üyelerinin kendisine muhalif hareket etmesi olmuştur.

Şuan için Kadir Topbaş’ın yerine kimin başkan olacağı henüz netlik kazanmadı. Ancak prosüdüre göre yeni seçim yapılana kadar Başkan vekillerinden Ahmet Selamet ve Göksel Gümüşdağ’dan birisi başkanlık edeceği söyleniyor.

Sizler Kadir Topbaş’ın istifası hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Kadir Topbaş Neden İstifa etti? Kadir Topbaş’ın bu şekilde görevi bırakmasın doğru buluyor musunuz? Siz de konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda paylaşınız.

Dizi Haberci

Son Haberler

ERKENCİ KUŞ 42.BÖLÜMDE YİĞİT’İN MASKESİ DÜŞÜYOR!

Başrollerini Demet Özdemir ve Can Yaman’ın paylaştığı Erkenci Kuş dizisinin 42.bölüm 2.fragmanı yayınlandı. Fragmanda Yiğit’in…

4 sene önce

Behzat Ç’nin Çekimleri Başladı! Behzat Ç’ye Üç Yeni İsim Daha

İnternet üzerinden yayınlanacak yeni bölümleri ile hayranları ile yeniden buluşmaya hazırlanan Behzat Ç dizisinin çekimleri…

4 sene önce

Jet Sosyete’nin Akıbeti Ne Olacak? Gülse Birsel Açıkladı

Tv8 ekranlarında yayınlanan ancak kısa bir süre önce ekran macerasını sonlandıran Jet Sosyete dizisi devam…

4 sene önce

Black Mirror 5. Sezon Geliyor! Black Mirror Yeni Bölümler Ne Zaman Başlayacak?

Netflix'in orjinal yapımları arasında yer alan Black Mirror dizisinin yeni bölümleri izleyici ile buluşmaya hazırlanıyor.…

4 sene önce

Fox Tv’den Yeni Bir Program! Hayat Sensin Ne Zaman Başlıyor? Kim Sunacak?

Fox tv ekranlarında yepyeni bir programı izleyici ile buluşmaya hazırlanıyor. Değişik konsepti ve içeriği ile…

4 sene önce

Survivor Yarışmasında Atakan Elendi

Survivor 2019 yarışması hız kesmiyor. Her hafta bir elenme yaşanıyor ve yarışma son sürat sona…

4 sene önce