Vatanım Sensin İsmet Bey Kimdir? Gerçek Tarihte İsmet Bey


Güncelleme: 26 Aralık 2017 : 10:21
0

Vatanım Sensin İsmet Bey Kimdir? Kanal D ekranlarında seyircisi ile buluşan ve dönem, dram, savaş ve aşk türünde oldukça büyük bir hayran kitlesine sahip olan Vatanım Sensin her geçen hafta yeni gelişmelerle bizleri ekranlara kilitlemeye devam ediyor. Dizinin 39. Bölümünde diziye yeni bir karakter dahil oluyor.İsmet Paşa rolü ile diziye dahil olan oyuncu İsmet İnönü’yü canlandıracak. Vatanım Sensin İsmet Paşa Kimdir? Karakter Analizi-Oynadığı Diziler

İsmet Paşa Vatanım Sensin dizisinde Ankara’nın Erkan-ı Harbiye-i Umumiye Vekili olarak görevlendirdiği üst rütbeli Türk subayıdır. Vatanın bağımsızlık savaşında Cevdet’e yardımcı olacaktır. Aynı zamanda tüm ülke genelinde İstiklal Harbi olarak bilinen milli mücadelenin organizasyonunda da ana karakter olarak ekranlara gelcektir. Peki İsmet Paşa gerçek tarihte var mıdır? Kimdir? Görevi nedir? Neler yapmıştır?

İsmet Paşa karakteri gerçek tarihte İsmet İnönü’yü temsil etmektedir. İsmet İnönü Osmanlı döneminde albay olarak görev yapmaktadır. Cumhriyet döneminde orgeneral ve eski genel kurmay başkanı olmuş ve cumhuriyetin ilanından sonra ise ilk başbakan ünvanını almıştır. Daha sonra Atatürk’ün vefatından sonra ise Cumhurbaşkanı olmuştur. İsmet İnönü asker ve siyasetçidir. 24 Eylül 1884 yılında İzmir’de dünyaya gelmiştir. 1916 yılında Mevhibe İnönü ile evlenmiştir.

1.Dünya savaşında Kafkas Cephesinde Ruslara karşı mücadele etmiştir. 1920 yılında da Milli mücadeleye katılmak için Anadolu’ya gelmiştir. Anadolu’ya geçtikten sonra Batı Cephesi Komutanlığı’na getirildi. Burada İzmir ve genel itibari ile batı cephesinde mücadele eden tüm birliklerin yönetimini ve koordinasyonunu üstlenmiştir. Lozan Barış Konferansına Türk Heyeti Başkanı olarak katılmıştır.


tıkla>>>Tarihte Dağıstanlı Nasıl Ve Ne Zaman Ölmüştür? İşte Ayrıntılar<<<tıkla