Gelinim Mutfakta 174. Bölüm Neler Yaşandı? Altınları Kim Aldı?


Güncelleme: 16 Kasım 2018 : 08:26
0

Kanal D’de yayınlanan  ve Fatih Ürek‘in sunduğu  Gelinim Mutfakta yarışması 174.bölümünde de izleyicileri ile buluştu  ve bu program iyiden  iyiye sevilmeye, beğenilmeye  ve izlenmeye  başlandı.  Programın  formatı gereği; kayınvalideler bir odada oturuyor  ,sohbet ediyor kendi aralarında ; gelinler ise yemek o gün  yapılması  gereken yemeği  yaparlar . Daha sonra kayınvalideler gelir yemeklerim hangi  geline  ait  olduğunu  bilmeden tadarlar ve yemeklere  puan verirler.  Kimi zaman kayınvalide  kendi  gelininin  yaptığı  yemeğe  düşük  puan verir iken rakip gelinlere  ise yüksek  puan verirler. Bu da zaman zaman gelin-kaynana arasında çekişmelere ve kavgalara  bile sebep olur. Bazen ise  rakip  gelin yarışmacılar  kendi aralarında  kavga  ederler.

Gelinlerin   bu bölümde   yapıp  yarıştıkları  yemek; Fırında  Mantarlı  Patates  Oturtma idi.  Program  ile beraber  hem keyifli  saatler geçirmek  hemde yemeklerin tarifleri  ile püf  noktalarını  öğrenmek mümkündür. En yüksek  puanı  alan gelin  adayı  çeyrek  altın  kazanmakta ve haftanın birincisi  olmaya  yakın  olmaktadır. Bugün  hem  kaynanalar hem de gelinler  arasında gerilimler yaşandı.

Fenomen hale gelen ve git  gide takipçileri  artan  kaynana Reyhan Hanım  ve diğer  bir kanaynana olan Sevgül Hanım  arasında  gerginlik  çıktı. Bugün  gelin Ezgi çeyrek  altının  sahibi  oldu.

Ezgi‘nin puanı:16 idi, en düşük  puanı  alan  gelin ise, Cansu oldu Cansu ‘nun puanı:6  idi… Bakalım  yarın  haftanın  birincisi  kim olacak?

Merak  eden ve tarifi kaçıranlar için;

Fırında Patates Oturtma:

-Bir tepsiye yetecek  kadar patates

-Sıvı  yağ

-500 gr. kıyma

-Soğan

-Maydanoz

-Domates

-Biber

-Salça

-Pulbiber

-Karabiber

-Kimyon

-Tuz

Öncelikle  patatesler halka olarak soyulacak  ve kızartılacak. Sonra kıyma  bir tavaya  alınacak  ve suyunu çekene  kadar kavrulacak, üzerine  salçası  eklenip  karıştırılacak .  Ardından  soğanlar  doğranıp  üzerine  eklenip karıştırılacak  soğanların  rengi pembeleştikten sonra  üzerine  karabiber,tuz ,kimyon, pulbiber ,maydanoz(ince  kıyılmış) eklenecek. Daha sonra kızartılan  patateselerin bir kısmı  dizilecek ve onun üzerine  altı  kapatılan  kıymalı  harçtan  bir miktar  koyulacak  ve onun üstüne tekrar patatesler dizilir daha sonra  ise, domates ve biberde onum üzerine  gelecek şekilde  dizilecek. 2 bardak  sıcak  su  eklenip  önceden  ısıtılan  fırına  konacak.