Yalaza Dizisi

Yalaza Ne Demek? Dizinin Adı Ne Anlama Geliyor?

Paylaş

Yalaza dizisinin adı ne anlama geliyor? Yalaza ne demek? Yalaza sözlük anlamı nedir? Yalaza dizisinin adı ne anlamda kullanılıyor?

TRT 1 ekranlarının yeni dizisi Yalaza, ismi, oyuncu kadrosu ve senaryosu ile büyük ilgi çekti. İpek Tuzcuoğlu, Didem Balçın, Sinan Albayrak, Kadir Çöpdemir ve Hasan Kaçan gibi ünlü oyuncuların başrolü paylaştığı Yalaza dizisinin anlamını sizler için araştırdık.


Yalaza Dizisi Nerede Çekiliyor? Dizi Çekimleri Nerede Yapılıyor? <<<tıklayınız


Yalaza kelimesi aslında yalazdan türemiştir. Yalaz, halk arasında alev sözcüğünü çağrıştırmaktadır. Bu nedenle Yalaza sözcüğü alev, ateş anlamlarında kullanılmaktadır.

Yalaza dizisinde ise sözcüğün alev ve ateş karşılığından çok başka bir karşılığı kullanılmıştır. Sakarya’nın Taraklı ilçesinde yöresel bir söyleyiş olan Yalaza, ilk anlamından oldukça farklı bir anlam taşıyor.

Sakarya yöresinde Yalaza kelimesi, halk tarafından yapılan bir şakayı belirtmek için kullanılır. Yörede insanlar bir arada haberleşerek bir kişiye şaka yapma projesi etrafında birleşirler. Bu şakadan asla karşı tarafın haberi olmaz. Karşı tarafı bazen oldukça zor bir duruma düşürecek olan şakalar yöre halkı tarafından çok sevilir.

Yalaza dizisi de adını aldığı bu şakayı dizide sürekli kullanacak gibi görünüyor. Dizinin eğlenceli ve komik sahneleri seyircilerin de oldukça dikkatini çekecek.


Yalaza Dizisi Oyuncu Kadrosu-Tüm Karakterler ve Rolleri


Geçtiğimiz sezonda yayınlanan Hangimiz Sevmedik dizisi de ailelerin rahatlıkla ve güvenle izleyeceği bir dizi olmuştu. TRT, Yalaza dizisi ile de aileleri ekran başına kilitleyecek.

Yalaza dizisi hakkında görüş ve önerilerinizi bize iletebilirsiniz.

Dizi Haberci

Son Haberler

ERKENCİ KUŞ 42.BÖLÜMDE YİĞİT’İN MASKESİ DÜŞÜYOR!

Başrollerini Demet Özdemir ve Can Yaman’ın paylaştığı Erkenci Kuş dizisinin 42.bölüm 2.fragmanı yayınlandı. Fragmanda Yiğit’in…

4 sene önce

Behzat Ç’nin Çekimleri Başladı! Behzat Ç’ye Üç Yeni İsim Daha

İnternet üzerinden yayınlanacak yeni bölümleri ile hayranları ile yeniden buluşmaya hazırlanan Behzat Ç dizisinin çekimleri…

4 sene önce

Jet Sosyete’nin Akıbeti Ne Olacak? Gülse Birsel Açıkladı

Tv8 ekranlarında yayınlanan ancak kısa bir süre önce ekran macerasını sonlandıran Jet Sosyete dizisi devam…

4 sene önce

Black Mirror 5. Sezon Geliyor! Black Mirror Yeni Bölümler Ne Zaman Başlayacak?

Netflix'in orjinal yapımları arasında yer alan Black Mirror dizisinin yeni bölümleri izleyici ile buluşmaya hazırlanıyor.…

4 sene önce

Fox Tv’den Yeni Bir Program! Hayat Sensin Ne Zaman Başlıyor? Kim Sunacak?

Fox tv ekranlarında yepyeni bir programı izleyici ile buluşmaya hazırlanıyor. Değişik konsepti ve içeriği ile…

4 sene önce

Survivor Yarışmasında Atakan Elendi

Survivor 2019 yarışması hız kesmiyor. Her hafta bir elenme yaşanıyor ve yarışma son sürat sona…

4 sene önce