Sen Anlat Karadeniz

Sen Anlat Karadeniz Neden Erken Final Yapıyor? (26. Final Bölümü)

Paylaş

Son 6 yılın en iyi çıkış yapan ve yükselişe geçen dizisi Sen Anlat Karadeniz neden erken final yapıyor? Hem sosyal medyada hem dijital platformda hem de ekranlarda geniş izleyici ve hayran kitlesine ulaşan Sen Anlat Karadeniz çıkan haberlere göre 26. bölüm sonunda ekranlara veda edeceği söylendi. Sen Anlat Karadeniz gibi tutan bir dizinin neden sezonları kısa kesip bitirme kararı aldığını araştıran izleyenler için detaylar haberimizin devamında.

Sen Anlat Karadeniz 24 ocak çarşamba ilk bölümüyle ekran serüvenine muhteşem bir giriş yaptı. Dizinin konusu, oyuncu kadrosu, vermek istediği mesaj ve çekildiği mekanlar izleyiciyi kısa sürede kendine bağlamayı başardı. Dizi, toplumun her kesiminden insana hitap eden hikayesiyle bazı kesimler tarafından eleştirilse de genel olarak çok beğenildi. Kadrosunda Ulaş Tuna Astepe, İrem Helvacıoğlu, Sinan Tuzcu, Öykü Gürman ve Mehmet Ali Nuroğlu gibi usta isimlerin yer alması da dizinin başarısını katladı.

Sen Anlat Karadeniz yayın hayatına başlarken dizinin 13 bölüm çekilmesi ve yayınlanması üzerine anlaşma imzalanmıştı. Tüm diziler genel olarak 13 bölüm üzerine kanal ile anlaşma sağlar ve dizi tutarsa +13 bölüm daha çekilir. Sen Anlat Karadeniz dizisi de 13 bölüm başarıyla çekildi yayınlandı ve yüksek reytingler elde etti. Şimdi dizinin senaryosunu kaleme alan Sinegraf grubu 13 bölümlük daha anlaşma sağlandığını açıkladı. Ve Sen Anlat Karadeniz dizisinin 26. bölümü ile ekranlara veda edeceği  iddia edilmişti.

Dizi 21. bölüm ile 1.sezonunu bitirmiş 22. bölüm ile 2.sezona başlamıştır. Sağlam kaynaklardan alınan bu bilgiler doğrultusunda Sen Anlat Karadeniz 26. bölüm sonunda yayın hayatını sonlandıracak denmişti. Hem dizi eleştirmenleri hem de izleyenler Sen Anlat Karadeniz neden erken final yapıyor neden bitiyor sorularına haklı olarak yanıt aradı. Ancak durumun öyle olmadığı kısa süre sonra anlaşıldı. Dizi yüksek reyting oranları nedeni ile devam kararı aldı. Dizinin Karadeniz’de çekilmesi ve çekim koşullarının da ağır olması bu şekilde bazı dedikoduları da gündeme taşıdı.

Her anlamda iyi giden bir dizinin erken final yapma kararı alması herkes tarafından eleştirildi. Fakat Sen Anlat Karadeniz dizisinin durumu diğer projelerden biraz farklı. Dizinin tüm bölümleri Karadeniz’in Trabzon ilinde çekiliyor. Tüm oyuncuların bütün vakti Trabzon’da geçiyor. Bu durum hem oyuncuları hem de arkasında çalışan kalabalık ekibi oldukça yoruyor. Ekibin hemen hemen tamamı İstanbul’da hayatını sürdürürken ailesinden ve şehrinden uzak kalmak zorunda kalıyor. Bu taraftan bakıldığında dizinin erken final kararı alması kulağa mantıklı geliyor.

Sen Anlat Karadeniz İstanbul’da çekilemez mi sorusuna gelince; böyle bir ihtimal dizinin büyüsünü tamamen kaybetmesine neden olur. Sevildiği halde erken final kararı alan Sen Anlat Karadeniz bitince, karakterler ne oldu, devam etseydi nasıl olurdu, hikaye nasıl bir yol alırdı diye uzun süre düşüneceğiz.

Sen Anlat Karadeniz neden erken final yapıyor? Sen Anlat Karadeniz neden 26. bölümde final yapıyor? Sorularının bir diğer yanıtı ise dizinin ilerleyen bölümlerde senaryoyu tekrarlama ihtimali çok yüksek, iyi senaristler; mantıksız uzun sahneler, tekrara düşen ve izleyenleri bayan anlamsız olaylar yerine diziyi tadında bitirmeyi tercih ederler.

O yüzden çok beğenilen, reyting rekorları kıran, çok güzel ve mantıklı bağlanmış bir senaryoyla karşımıza çıkan Sen Anlat Karadeniz’in erken final kararı alması belki de yayıncılık anlayışı itibariyle daha doğru bir karar olurdu.

Fakat izleyenlerin gözünden bakıldığında Sen Anlat Karadeniz için Arka Sokaklar ömrü istediklerini duyar gibiyiz. Fakat bu mümkün değil. Sen Anlat Karadeniz toplumsal konusuyla ne yazık ki 10 yıl sürecek bir dizi değil. Fakat en azından 2 sezon devam etmesini beklenebilir.

Sizler Sen Anlat Karadeniz dizisinin erken final kararı hakkında ne düşünüyorsunuz? Sen Anlat Karadeniz ekranlara erken veda etmeli mi? Sen Anlat Karadeniz bitmesin, final yapmasın Sen Anlat Karadeniz devam etsin diyorsanız sizlerde destekleyici yorumlarınızı yorum kısmında paylaşabilirsiniz. Böylece yapımcılara ve senaristlere sesimizi duyurabiliriz.

Dizi Haberci

Son Haberler

ERKENCİ KUŞ 42.BÖLÜMDE YİĞİT’İN MASKESİ DÜŞÜYOR!

Başrollerini Demet Özdemir ve Can Yaman’ın paylaştığı Erkenci Kuş dizisinin 42.bölüm 2.fragmanı yayınlandı. Fragmanda Yiğit’in…

4 sene önce

Behzat Ç’nin Çekimleri Başladı! Behzat Ç’ye Üç Yeni İsim Daha

İnternet üzerinden yayınlanacak yeni bölümleri ile hayranları ile yeniden buluşmaya hazırlanan Behzat Ç dizisinin çekimleri…

4 sene önce

Jet Sosyete’nin Akıbeti Ne Olacak? Gülse Birsel Açıkladı

Tv8 ekranlarında yayınlanan ancak kısa bir süre önce ekran macerasını sonlandıran Jet Sosyete dizisi devam…

4 sene önce

Black Mirror 5. Sezon Geliyor! Black Mirror Yeni Bölümler Ne Zaman Başlayacak?

Netflix'in orjinal yapımları arasında yer alan Black Mirror dizisinin yeni bölümleri izleyici ile buluşmaya hazırlanıyor.…

4 sene önce

Fox Tv’den Yeni Bir Program! Hayat Sensin Ne Zaman Başlıyor? Kim Sunacak?

Fox tv ekranlarında yepyeni bir programı izleyici ile buluşmaya hazırlanıyor. Değişik konsepti ve içeriği ile…

4 sene önce

Survivor Yarışmasında Atakan Elendi

Survivor 2019 yarışması hız kesmiyor. Her hafta bir elenme yaşanıyor ve yarışma son sürat sona…

4 sene önce