Dikkat Spoiler İçerebilir! The Haunting Of Hill House Karakter Analizi


Güncelleme: 20 Kasım 2018 : 20:48
0

Geçtiğimiz aylarda Netflix’te yayınlanan yeni korku dizisi The Haunting Of Hill House, bilindiği üzere tüm korku sevenlerin ilgisini çekmiş ve hatta korku türünü sevmeyenlere bile kendisini sevdirmiş bir yapım oldu. Shirley Jackson’un 1959 tarihli romanından uyarlanan The Haunting Of Hill House, başta Stephen King olmak üzere birçok korku yazarından tam not almış bir yapım olarak ekranlara gelmektedir. Diziyi izleyiciye en çok çeken şey hiç şüphesiz özlenilen korku teması ve karakterlerin derinlemesine incelenmesi…

Tadilat gerektiren evleri satın alıp onardıktan sonra satışını yapan Crain ailesi bu sefer Hill House denen malikaneyi satın alır ve çok geçmeden onarım işlemlerine başlarlar. Fakat bu ev diğer satın aldıkları evlere hiç benzememektedir… Dizinin ana karakterleri olan baba Hugh Crain, anne Olivia Crain ve çocukları Steve, Shirley, Theodora, Luke ve Nell’in başına gelen olayları anlatan The Haunting Of Hill House dizisinde izleyenleri en çok çocuk oyuncuların performansı etkilemiş gibi duruyor.

İşte The Haunting Of Hill House dizisinin karakter analizi;

Hugh Crain

Evin babası olan Hugh Crain, son derece iyi bir baba ve karısını çok seven bir eş olarak işlenmiş. Evin etkilerinden en az etkilenenlerden olan Hugh, “en son babalar duyar” misali tüm olayları en son gece anlıyor ve çocuklarının psikolojisini düşündüğü için onlara anlatmayıp onların gözünde suçlu durumuna düşüyor.

Olivia Crain

Evin annesi olan Olivia Crain, çocuklarını ve eşini çok seven bir anne… Eve taşındıktan sonra en çok etkilenenlerden birisi olmuş ve çocuklarını korumak için yanlış şeyler yapmış birisi gibi dursa da bunları ona Tepedeki Ev yaptırmıştı… Olivia’nın psikolojisini gitgide bozan ev, gerçek ile hayali karıştırmasına ve geri dönülemez kararlar almasına sebep olmuş.

Steve Crain

Yıllar sonra evde yaşadığı şeyleri kitaba dökerek ünlü bir yazar olan Steve, yazdıklarının aksine asla hayalet görmediğini iddia eder ve evde yaşanan şeylerin hepsinden babasını sorumlu tutmaktadır. Çocukken eve ilk taşındıklarından beri hiç doğaüstü şeyler ile karşılaşmamış olan Steve, yanılıyor olabilir mi?

Theodora Crain

Theo diye bilinen Theodora Crain, bazı mistik güçlere sahip bir kız olarak karışımıza çıkmış. Tepedeki Ev’de olan olaylara şahit olsa da soğukkanlılığını koruyan Theo, kendi yöntemleri ile kendisini korumaya almış.

Shirley Crain

Evin ablası olan Shirley, Steve gibi evden en az etkilenen karakterlerden birisi olarak karşımızda… Kardeşlerine ve babasına karşı mesafeli olan Shirley, mantıklı ve burnunun dikine giden bir karakter olarak işlenmiş.

Luke Crain

Nell’in ikiz kardeşi olan Luke, Nell ile beraber evden en çok etkilenen ve neredeyse her şeye şahit olan bir karakterdir. Kardeşi Nell ile sıkı sıkıya bağlı olan Luke, evden çıksalar bile yıllar boyunca gördüğü halüsilasyonlar yüzünden uyuşturucu bağımlısı oluyor.

Nell Crain

Evin en küçüğü ama her şeyi hisseden Nell, küçüklüğünden beri karabasan görmektedir ve halüsilasyonlar peşini bırakmamaktadır. Yıllar sonra Tepedeki Ev’e giderek yarım kalan hesaplaşmayı tamamlamaya kararlı olan Nell, belki de tüm ailenin aklındaki soru işaretlerinin cevabını bulmasına yardımcı olacaktır?