Yeni Danışman İsmail Cesur Kimdir? Önceki Görevleri, Nerelidir, Ne İş Yapar?


Güncelleme: 22 Eylül 2018 : 14:05
0

resmi gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı ve Dış İşleri Bakanlığına ait atama kararlarına göre İsmail Cesur Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni danışmanı olarak atanmıştır. Gözler İsmail cesur’a çevrilmiştir. İsmail Cesur kimdir nerelidir ne iş yapar görevi ve uzmanlığı nedir?

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile resmi gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararlarına göre danışman İsmail Cesur seçilmiştir. İsmail Cesur 1988 İstanbul doğumludur. İngiltere’de Reading Üniversitesi’nde Uluslararası Hukuk bölümünü 2011 yılında bitirmiştir. Lisans eğitimini ise Türkiye’de Uluslararası İlişkiler ve Meseleler üzerine okumuştur.

Sonrasında Türkiye’ye gelen İsmail Cesur 2012 yılında Başbakanlık müşaviri olarak kamuda göreve başlamıştır. 2014 yılında ise cumhurbaşkanlığında uzman olarak göreve başlayan İsmail Demir o tarihten bugüne kadar görevini sürdürmekte idi. Aydemir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsi sosyal medya hesaplarının yönetimini üstlenmektedir.

İsmail Cesur Diğer yandan Yeni Şafak gazetesinde köşe yazıları da yazmaktadır. İsmail Cesur Türkiye’de lokanta zincirleri bulunan bir ailenin de oğludur. İsmail Cesur Avrupa Birliği Bakanlığı’nda da bir dönem görev almıştır.