Ünlü Oyuncu Hayatını Kaybetti!


Güncelleme: 27 Kasım 2018 : 15:56
0

Sinema ve televizyon dünyasının aranılan yüzlerinden olan ünlü oyuncu aramızdan ayrıldı.

Televizyon dizilerinin tanıdık yüzlerinden Uğur Kıvılcım hayatını kaybetti.

Usta tiyatro oyuncusu Uğur Kıvılcım 76 yaşında aramızdan ayrıldı.

Televizyon dizilerinde canlandırdığı nine rolleriyle her kesimden izleyicinin beğenisini kazanan Uğur Kıvılcım vefat etti. Tonton nine rolleriyle televizyon dünyasında bir çok projede yer alan Uğur Kıvılcım’ın cenaze töreninin programı açıklandı.

CENAZE TÖRENİ NE ZAMAN?

Uğur Kıvılcım’ın cenaze töreni, 28 Kasım günü saat 11.00’de Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde düzenlenecek.

Sanatçı, Üsküdar Şakirin Camii’nde kılınacak ikindi namazını müteakip Çekmeköy Valide Sultan Mezarlığı’nda defnedilecek.

UĞUR KIVILCIM KİMDİR?

15 Aralık 1942 tarihinde İstanbul’da doğdu. Uygulamalı sinema oyunculuğu-tiyatro-seslendirme eğitimi aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncularındandır.

Uğur Kıvılcım, pek çoğumuzun bilmediği başarılı bir Yeşilçam kariyeri var. Pek çok filme başarılı performanslarıyla renk ve sevimlilik katan Kıvılcım, 100’ün üzerinde projeye emek vermiştir.

15 Aralık 1942 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen oyuncu Uygulamalı Tiyatro Eğitimi almıştır. İstanbul Büyükşehir Tiyatroları oyuncularından olan Uğur Kıvılcım, sinemaya Yaban Kız (1954) filminde çocuk oyuncu olarak başladı.

Uğur Kıvılcım, “Kadın Değil Baş Belası” filminde darbukacı, “Güllü” filminde hizmetçi, “Bülbül Yuvası” filminde Zerrin, Adsız Cengaver filminde Cabbar’ın başı vurulan eşi, “Gelin Çiçeği” filminde gitarist Uğur, 1973 yapımı “Yalancı” filminde Ayşe, Diyet filminde işçilerden Şerife, “Dünden Sonra Yarından Önce” filminde Mübeccel, “Dudaktan Kalbe” dizisinde Huriye yenge ve “Eyvah Babam” ile “Eyvah Kızım Büyüdü” dizilerinde Latife Sultan rollerini oynamıştı.