Söz Dizisi Neden Erken Final Yapıyor? Neden Bitecek?


Güncelleme: 25 Ekim 2018 : 10:43
1

Geçtiğimiz sezon büyük umutlarla ekranlara gelen ve aslında ilk sezon itibari ile kanalın ve yapımcının yüzünü güldüren Söz’den kötü haberler gelmeye başladı. Söz dizisi final yapıyor, ekranlara veda ediyor. Peki Söz dizisi neden bitiyor, neden erken final yapıyor?

Aldığımız bilgilere göre yapım şirketi ve kanal arasında yapılan anlaşma gereği dizinin final yaparak ekranlara veda etmesi kararlaştırılmış. Böyle bir gelişme dizinin fanlarını oldukça üzecek ve üzdüde. Sosyal medyada konu ile ilgili bir çok haber yapıldı. Eleştiriler hem yapım şirketine hem de kanala yöneltildi.

Ancak olaya kanalın ve yapım şirketinin penceresinden baktığımızda aslında haksız da olmadıklarını anlayabiliriz. Geçtiğimiz sezon Çukur ile rekabet içerisinde olan dizi neredeyse reytingleri ortaklaşa paylaşıyorlar ve Söz AB ve ABC1 kategorilerinde hemen Çukur’un arkasından geliyordu. Totalde ise direk birinci oluyordu. Ancak bu sezon Çukur her 3 kategoriyi de sırtladı ve Söz’e neredeyse %50 fark attı.

Dizi hem reyting kaybı yaşadı hem de reklam gelirlerinde düşüşler oldı. Kanal ve yapım firması için en önemli kriter para olduğu için dizinin fişini çekme kararı aldılar. İzlenmeyen ve reklam gelirleri düşen bir dizinin sonu da finaldir anlayışı ile dizi final yaptırılacak ve yerine başka bir dizi getirilecek. Peki olayın detaylarında neler var?

Maalesef iki gündür dizinin Final yaptırılacağı Star TV içinde konuşuyordu. Bugün %100 olduğu konusu netleşti. Final kararı Star TV’de isteyen Timur Savcı ve Burak Sağyaşar olmuş. Geçen sezon elde edilen izlenme oranları elde edemeyince TIMS&B söz dizisi yerine Star TV için bak Şu Çılgın Türkler isimli diziyi yapacak. Dizinin yayınlandığı pazartesi günleri ekranlara getirilmesi planlamıştır.

1 YORUM

  1. Admin bu sitenin insdagram hesabı var mı? Acaba eğer varsa takip etmeyi çok isterim..

Comments are closed.