Şahsiyet Dizisi IMDB’nin Tüm Zamanların En İyi Dizileri Listesinde!


Güncelleme: 20 Kasım 2018 : 00:16
0

Senaryosunu Hakan Günday’ın yazdığı, başrollerini Haluk Bilginer, Cansu Dere, Hüseyin Avni Danyal, Metin Akdülger, Necip Memili, Şebnem Bozoklu, Müjde Ar, İbrahim Selim, Fırat Topkurur’un paylaştıkları gerilim ve suç dizisi olan Şahsiyet 17 Mart 2018 tarihinde yayın hayatına başladı. 12. bölümü ile Haziran ayında final yapan dizi oldukça gündem olmuştu. Dizinin yayınlandığı dönemde ise Haluk Bilginer’in oyunculuğu oldukça övülmüştü.

Özel bir internet kanalında yayına giren ve internet dizisi olan Şahsiyet 12 bölümden oluşuyor. Onur Saylak’ın yönetmen koltuğunda oturduğu ve Ay Yapım imzasını taşıyan Şahsiyet Emekli bir adliye memuru olan Agâh Beyoğlu’nun Alzheimer Başlangıcı teşhisiyle hayatının nasıl değiştiğini anlatmaktadır. Dizinin konusu ise şu şekildedir: “Emekli bir adliye memuru olan Agâh Beyoğlu, İstanbul’un en kalabalık ve hareketli semti Beyoğlu’nda yalnız ve münzevi bir yaşam sürdürmektedir. Kızı yurtdışında yaşamakta, eşi ise yıllar önce vefat etmiştir. Agâh’ın bu tekdüze yaşantısı, kendisine konan Alzheimer Başlangıcı teşhisiyle altüst olur. Hastalığından ötürü er geç bütün anılarını unutacaktır. Bu gerçek karşısında başta bocalasa da Agâh, unutmanın bir fırsat olduğunu fark eder. Yıllardır planladığı ancak sürekli ertelediği bir cinayeti işlemek için bir fırsat! Nasıl olsa işleyeceği bu suçu gelecekte hatırlamayacak, hatırlamayacağı için de vicdan azabı çekmeyecektir. Bunun yanında cinayet büro amirliğindeki tek kadın polis olan Nevra, üzerindeki baskılar yüzünden istifanın eşiğine gelmiştir. Ancak Agâh’ın aldığı cinayet kararı, Nevra’nın hayatını da tamamen değiştirecektir.”

Tek sezonluk mini dizi olan Şahsiyet, yeryüzündeki tüm ülkelerin ve tüm dönemlerin sinema ve televizyon filmleri, film yıldızları ve dizileri hakkında bilgiler barındıran çevrimiçi bir veri tabanı olan ve Internet Movie Database (Türkçe: İnternet Film Veri Tabanı), kısaca IMDb olarak bilinen internet sitesinde tüm zamanların en iyi dizileri listesinde 40. sıraya yerleşti.

Şahsiyet, IMDB’nin tüm zamanların en iyi dizileri listesinde House of Cards, Westworld, Narcos ve Peaky Blinders gibi popüler yapımların önüne geçti. Şahsiyet, bu başarısıyla hem sosyal medyada hem de dünyada oldukça konuşulmaya başlandı. Bu güzel haber ile tekrar gündeme gelen dizinin hem ülkemizde hem de dünyada popülaritesinin gittikçe artması bekleniyor.