Reytingler Neden Açıklanmıyor? Geç Açıklanmasının Nedeni Ne?


Güncelleme: 16 Ağustos 2018 : 16:43
1

Dizi severler son haftalarda ilginç bir gelişme ile karşı karşıya kaldı. Sevdikleri dizilerin haftalık reyting oranlarını takip eden dizi severler bir çok sitenin reyting oranlarını yayınlamadığını veya çok geç yayınladığını fark ettiler. Peki reytingler neden yayınlanmıyor veya geç yayınlanıyor? Reyting sonuçları neden yayınlanmıyor, sıralamalar nasıl öğrenilecek?

Reytingler bildiğiniz gibi her gün sabah saat 10’da açıklanır ve resmi sonuçlar açıklandığında da diğer tüm siteler güncel verileri kendi sitelerine eklerler. Dizihaberci.com olarak bizde güncel reyting oranları açıklandığında sitemize ekliyoruz. Ancak son haftalarda bizim de dikkatimizi çekti ki reyting oranları ya yayınlanmıyor veya çok geç yayınlanıyor.

[mavitext]Günlük Reyting Sonuçları için <<< Tıklayınız[/mavitext]

Sitelerinde reyting oranlarını günlük yayınlayan bir çok büyük site bile artık bu oranları veremez oldu. Özellikle ranini ve acun’un siteleri bu konuda zirveyi almışken bu sitelerde bile reyting sonuçları bulunmaz hale geldi. Peki sorun neydi? Sonuçlar neden yayınlanmıyor? Sistemde bir hata mı var?

TİAK konu ile ilgili geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaptı. Yayınladığı açıklamada artık internet sitelerinde reyting sonuçlarının açıklanmayacağını duyurdu. Sadece ücretini ödeyen internet sitelerine sonuçların verileceği duyurdu. Tabi bu durum haliyle şok etkisi yaptı.

Kamuoyuna açık bir şekilde duyurulmayan sonuçların şüphe uyandıracağı ve şeffaflık ilkesine ters olacağı bildirildi. TİAK sonuçlarına erişimle ilgili yeni bir açıklama yapması beklenirken internet siteleri ise 2. bir açıklama gelene kadar reyting sonuçlarını açıklamayı durdurdu.

Comments are closed.