Payitaht Abdülhamid Celalettin Paşa Kim? Gerçek Adı Tarihte Var mı Nasıl Öldü


Güncelleme: 10 Ağustos 2018 : 10:49
0

Es filmin iki sezondur ekranlara getirdiği payitaht Abdülhamid yeni sezonda yine ekranlarda olmayı hazırlanıyor. Payitaht 3. sezonda diziye yeni giren karakterlerle izleyiciyi yeni yüzlerle karşılaştıracak. Bunlardan ilki Celalettin Paşa oldu. Payitaht Celaleddin Paşa’nın gerçek adı ne hangi dizilerde oynadı? Celalettin Paşa gerçek tarihte var mı ya da Celaleddin Paşa gerçek tarihte nasıl olmuştur diye merak edenlere yazılan bir yazıdır.

Serdar Akar’ın yönetmen koltuğunda oturduğu Osman Bodur ve Uğur uzunok kaleminden çıkan senaryo ile izleyiciyle buluşan payitaht Abdülhamid Bülent İnal, Özlem Conker, Selen Öztürk, Akın Akınözü, Ezgi Eyüboğlu , Hakan Boyav gibi yetenekli isimlere şimdi de Hakan Yufkacıgil’i ekledi. Zaten başarılı olan oyuncu kadrosu en iyi oyuncu dalında Altın Portakal Ödülü alan Hakan Yufkacıgil’i de dahil etmesi sezona iyi bir giriş yapacağını gösteriyor.

TRT1 ekranlarında yer alan ve gerçek tarihteki olayları ekrana taşıyan Payitaht Abdülhamid geniş ve titiz bir çalışma sonrası kesinleşen oyuncu Hakan Yufkacıgil ile yola devam edecek. Payitaht Celaleddin Paşa olarak diziye dahil olan oyuncunun gerçek adı Hakan Yufkacıgil’dir. Peki Hakan Yufkacıgil kimdir daha önce hangi dizilerde oynadı?

Yusuf Esenkal Payitaht dizisinin yapımcısı daha önce Hakan Yufkacıgil ile Filinta dizisinde de çalışmıştı. Oradan da gözüne kestirdiği Hakan Yufkacıgil’i artık Payitaht Abdülhamid dizisinde görmek istediğini dile getirmiş ve bunu gerçekleştirdiği için sosyal medya hesabından da Hakan Yufkacıgil için ‘Yuvana Hoşgeldin Hakan Yufkacıgil’ yazısını paylaştı.

Eylül’ün son haftası Cuma günü ekranlara gelecek olan Payitaht dizisi Celalettin Paşa rolünü canlandıracak olan oyuncu Hakan Yufkacıgil 1987 İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Bursa Devlet Tiyatrosu’nda kursiyer olarak hayatına başlayan yetenekli oyuncu İstanbul Üniversitesi Devlet konservatuvarını bitirdi.

[kirmizitext]Payitaht Abdülhamid Pakize Kim? Hangi Diziden Tanıyoruz[/kirmizitext]

Şener Şen ile Av Mevsimi filminde rol alan oyuncu 2011 yılında Beni unutma sinema filminde de kendini gösterdi. 2014 yılında yine TRT 1 ekranlarının yayınladığı Filinta dizisinde Sansar Cemil karakterine hayat verdi.

Birçok dizide rol alan yetenekli oyuncu Ekmek Teknesi, Çemberimde Gül Oya, Sessiz Fırtına, Son Tercih, Akasya Durağı, Kollama, İyilik Kervanı, Eve Düşen Yıldırım, Filinta ve 2014 de Yasak adlı dizide Münevverin oğlu Ali Fuat karakterini canlandırmıştır.