Master Chef’in 3 Jüri Şefi Kim? Nereliler? Uzmanlıkları Neler?


Güncelleme: 18 Kasım 2018 : 18:57
0

Tv8 de yayınlanan yemek yarışması  diğer  programı olan Master Chef her bölümde  ayrı  olaylara sahne olmakta. Bazen  şefler, bazen yarışmacılar  ve bazen  yapılan yemekler olay oluyor.  Geçtiğimiz  günlerde  haberlere kadar konu  olan, magazin sitelerinde, magazin  programlarında konuşulan  bir  olay  olmuştu.  Murat  Özdemir  hem gelen konuklara hem yarışmacı  arkadaşlara, hem  jüri  olan şeflere  saygısızlık  yapmış, disiplinli davranamamış, bir türlü  söz  dinlememişti. Ve tek son çare  olaraksa Master Chef isimli  yemek yarışması  programından  diskalifiye  olmuştu. Murat Özdemir daha sonra  magazin kanallarına  konu  olmuştu  ve telefon  ile bağlamıştı. Orda da jüri  şeflerin  onun  kadar iyi yemek  yapmayı  bilmediğini  dahi iddia  etmişti.

Peki Master Chef’in jüri şefleri kimlerdir? Uzman oldukları mutfaklar nelerdir?

O halde  hepsini  tek  tek tanıyalım. Ilk olarak   Hazer Amani’den başlayalım. Hazer Amani; Ankara  doğumludur  ancak soyisimden de anlaşılacağı  gibi  bir Iranlı ‘lık da vardır  onda. Annesi Türk  babası ise Iran kökenlidir. 41 yaşındadır.  ODTÜ  Sosyoloji  bölümünü  okumaya gittiği  sıralar yemek ile uğraşmayı aklına  koymuştur. Ve Güney  Afrika ‘ya gitmiş  ve 3 yıl  aşçılık  eğitimi  almıştır.  Uzun yıllar  yurtdışında  çalışıp  baş  aşçılığa kadar yükselmiştir. Daha  sonra Tükiye ‘ye dönmüştür.  Çok  yaratıcı  bir şef  olarak tanınır.  Hazer Amani  çok  ünlü  isimlere yemekler  yapmıştır. Chilai Restoranı’nda baş şef  olarak  çalışıyor. Fireroom isimli restoranında sahibidir .

Diğer  bir Master Chef’in jüri  şefi, Somer Sivrioğlu’dur. Somer Sivrioğlu 1971 doğumludur.  Küçük  yaşlardan itibaren mutfakta bulunmaktadır. Çünkü Somer Sivrioğlu ‘nun annesi de bir şeftir. 22 sene Avustralya da yaşamıştır.  Orada Efendy isimli bir restoran açmıştır ve orada Türk  yemeklerini  tanıtıp  sevindirmiştir.  Yemek kitabı  da bulunmaktadır.

Üçüncü  şef  ise , Mehmet Yalçınkaya’dır. 44 yaşındadır.  Bolu ilinde doğmuştur. 12 yaşında  şef  olan  amcasının  yanında  mutfakta yerini almaya başlamış  ve mutfak ile haşır neşir olmaya başlamıştır. Yemek  Akademisi Yemek Anatomisi ve Sindirim Sistemi bölümü  mezunudur.  Mutfakta  titizliğe ve disipline çok  önem  vermektedir.  Bu yüzden de MasterChef’in jüri üyeliğine  başladığından  beridir böyle  tanınıyor. Yarışmacılara  zaman zaman bu noktada çatmaktadır .

Bakalım  yeni programlarda jüri  üyeleri  ve yarışmacılar  arasında  neler olacak.