Kırık Ayna Uğur Kim? Yaşı Boyu Kilosu Sevgilisi (Berk Cankat)


Güncelleme: 2 Ağustos 2018 : 23:47
0

2018-2019 yeni sezon dizilerin Kırık Ayna dizisinde Uğur karakteri dizinin en önemli karakterlerinden birisi. Uğur kimdir, gerçek adı ne, hangi dizilerde rol aldı.

Kırık Ayna dizisinde Uğur karakterini canlandıran oyuncumuz Berk Cankat’tır. 1984 Ankara doğumlu olan Berk Cankat, Bilkent Üniversitesi grafik tasarım bölümü mezunudur. Ancak oyunculuğa merak saldığı için Akademi 35 Buçuk Sanat Evi’nde oyunculuk eğitimi almıştır. Aslen çerkez kökenli olan oyuncumuzun babası müteahhittir. Babasının mesleğinden dolayı çocukluğu Türkiye’nin farklı şehirlerinde geçmiştir.

[kirmizitext]Kırık Ayna Dizisi Nerede Çekiliyor? Dizi Seti Nerede? için tıklayınız[/kirmizitext]

Bu nedenle Hatay’da ilk okulu, Ankara’da ise ortaokul ve liseyi okudu. Lise yıllarında okul tiyatrosunda yer aldı. İlk tecrübeyi “Ay Işığında Şamata” isimli oyunla yaşadı.  Üniversite yıllarında hiç tiyatro ile ilgilenmedi. Grafikerlik yapmak için bir arkadaşı ile İstanbul’a gelince tüm hayatı değişti. İstanbul’da 35 buçuk sanat evinde tiyatro dersleri aldı.

[mavitext]Kırık Ayna Dizisi Oyuncu Kadrosu ve Konusu için tıklayınız[/mavitext]

Barut Fıçısı, Merhaba Efendim, Kızıl Ötesi Aydınlık ve Otobüs gibi oyunlarda oynadı. İlk dizisi ise Sana Bir Sır Vereceğim isimli yapım oldu. Fox ekranlarında gösterilen dizide Savaş karakterini canlandırdı. Daha sonra Medcezir isimli diziye konuk oyuncu olarak girdi.