İnsanlık Suçu Neden Final Yaptı? Yayından Neden Kaldırıldı?


Güncelleme: 19 Mayıs 2018 : 13:48
0

Kanal D’nin büyük umutlarla ekranlara getirdiği dizisi İnsanlık Suçun’dan geçtiğimiz günlerde kötü haber gelmiş ve dizini final yapacağı söylenmişti. Ve söylendiği gibi de oldu. Dizi 19 Mayıs Cumartesi günü ekranlara gelen 8. bölümü ile final yaprak ekran macerasını sonlandırıyor. Peki İnsanlık Suçu neden final yaptı, neden bitti, kötü giden neydi?

Kadrosunda Gizem Karaca (Suna), Kaan Yıldırım (Cemal), Melike Yalova (Cevher), Ahmet Mümtaz Taylan, Deniz Uğur, Cansu Dağdelen, Cankat Aydos, Serkay Tütüncü (Gökhan) gibi güçlü isimlerin yer aldığı İnsanlık Suçu yaklaşık 2 aylık ekran serüvenini sonlandırma kararı aldı. Yönetmen koltuğunda Barış Yöş’ün yer aldığı ve senaryosunu ise Can Sinan’ın kaleme aldığı dizi reytinglerde tabiri caizse çuvalladı.

Yayınlandığı ilk hafta 12. sıradan reyting listesine giren dizi zamanla az bir miktar yükseliş gösterse de 7. sıradan sonrasını göremedi. Dizinin reytinglerdeki bu kötü gidişi kanalın reklam gelirlerini de etkiledi. Ancak 2 ay dayanabilen kanal en sonunda yapım şirket ile masaya oturdu ve diziyi bitirme kararı aldı.

Peki dizinin konusu neydi, kısaca bahsedelim. İnsanlık Suçu dizisinde, Adana’nın yoksul mahallelerinden birinde yaşayan Cemal, garsonluk yaparak tüm ailesine bakmaya çalışmaktadır. Hep bir çıkış yolu arayan Cemal’in çaresizliği ağır hasta babasının ölümüyle daha da büyümüştür. Bu acı olayın hayatını kökünden değiştireceğinin ise henüz farkında değildir.

Babası son nefesini vermeden önce Cemal’e İstanbul’da zengin bir amcası olduğunu söylemiştir. Varlıklı bir akrabası olduğunu öğrenmek sefalet içinde büyüyen Cemal’i derinden sarsar. Ülkenin sayılı iş adamlarından olan amcası Sami Gökdemir’in ortaya çıkıp, yeğenine sahip oldukları zenginlikten pay vaat etmesiyle Cemal’in aklı iyice karışır.

Annesi Hülya, yılların verdiği husumet ve geçmişin kapanmayan yaraları nedeniyle oğlunu Sami’den ve çevresinden uzak tutmak ister. Ancak Cemal’in yaşamı çoktan geri dönülmez bir yola girmiştir. Annesinin tüm engel olma çabalarına rağmen kaderinden kaçamayan Cemal, amcasının teklifini kabul etmeye mecbur kalacaktır.

[kirmizitext]19 Mayıs 2018 Cumartesi Reyting Sonuçları-İnsanlık Suçu Final Bölümü Zirvede mi? için tıklayınız[/kirmizitext]

İstanbul’da yepyeni bir dünyaya adım atan Cemal, Gökdemir ailesine kendini kabul ettirmeye çabalarken kuzeniyle nişanlı olan Suna’ya âşık olmaktan da kendini alıkoyamayacak ve kendini bambaşka hayallere kaptıracaktır. Ne var ki peşini bırakmayan günahları onun umutlarını kısa sürede paramparça etmeye yetecektir. Cemal’in önünde artık sonu belirsiz, çetin bir yolculuk başlamıştır. Peki İnsanlık Suçu final bölümünde neler yaşandı?

Suna’nın Gökhan’la evlendiğini öğrenen Cemal deliye döner. Amcasının evinde düzenlenen daveti basarak büyük olay çıkarır. Sami ve Cemal, ilk defa çok sert şekilde karşı karşıya gelir. Geçmişin bütün karanlık noktalarını aydınlatmaya kararlı olan Sami, Adana’ya bir yolculuk yapar ve 25 yıl önce Hülya’nın Asaf’la birlikte kaldığı evin sahiplerini bulur. Orada öğrendikleri ise Sami’nin kafasını daha da karıştıracaktır.

Suna’nın tehditle evlendiğinde inanan Cemal ise, genç kızın karşısına çıkar. Ancak Gökhan’ın sevdiği adama zarar vermesinden korkan Suna yalan söylemeye devam eder. O esnada onları izlemekte olan Sabri, ikilinin fotoğrafını Gökhan’a gönderir. Kıskançlıktan ne yapacağını bilmeyen Gökhan, Suna’yı birlikte olmaya zorlayınca ikili arasında çıkan arbede herkesin hayatını yeniden değiştirecek bir olaya sebep olur.

İnsanlık Suçu 8. Bölüm Fragmanı – Final