Gülperi Dizisi Yayından Kaldırılacak mı? RTÜK’e Şikayet Yağdı!


Güncelleme: 3 Ekim 2018 : 15:02
0

Show TV dizisi Gülperi için korkulu rüyalar başladı. Çekimlerinin yapıldığı Gaziantep’i yanlış tanıttığı gerekçesiyle izleyiciler tarafından Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) şikayet edildi. Sosyal medyada ise bu haberler Gülperi dizisinin yayından kaldırılacağı haberlerini ayyuka çıkardı. Peki gerçekten Gülperi yayından mı kaldırılacak?

Sözcü’nün haberine göre; “Gülperi dizisinin çekimleri Gaziantep’te yapılmasına ve bol bol Gaziantep’ten görüntüler ve kentin dünyaca ünlü yemeklerinin yer aldığı sahnelerin paylaşılmasına karşın bölgenin Taşkıran olarak geçmesi dikkatler kaçmadı.

Gaziantep’in plakasının 27 olmasına rağmen 82 (hayali kent) plakalı araçların kullanılması ve buna ek olarak aşiret yaşamının ön plana çıkarılması, dizinin ilk bölümünden itibaren şehirde büyük tepkilere yol açtı.”

Dizinin yayından kaldırılması için sosyal medyada imza kampanyalarının başlatılmasının yanı sıra, RTÜK’e de çok sayıda şikayet başvurusu yapıldı. Gaziantep halkı diziye olan tepkilerini hem sosyal möedyadan hem de hukuki anlamda gösterdiler. Şimdi kulaklar RTÜK’te. Diziye ceza mı gelecek yoksa yayından mı kalkacak?