Egenin Hamsisi dizisine Katılan Ünlü İsim Kim!


Güncelleme: 19 Kasım 2018 : 13:55
0

TRT 1’in  sevilen dizilerinden Ege’nin Hamsisi kadrosuna  ünlü bir oyuncu daha katıldı. Ege’nin Hamsisi dizisine katılan ünlü oyuncu hepimizi sevdiği  Peker Açıkalın  oldu.  Dizide Melahat’ın haylaz kardeşi rolünde oynayacak olan Açıkalın yıllar önce dolandırıcılık yaptıp kaçtığı Sığnacık’a geri döner. Yıllar önce dolandırıcılık yapıp kaçtığı  Sığnacık’a dönmesinin nedeni tabii ki ablasını ve yeğenini özlemesi değildir. Fakat tüm bu gelişmelerden haberi olmayan  Horoz Ağa mahalleye yeni katılan komşularından  da bir haberdir.  Horoz Ağa ise bu süreçte zengin olma planları yapmaya devam etmektedir. Tabi bu süreçte Sığnacak’ta yaşayan insanları zorlu günler bekler. Organik tavuk işi yaparak zengin olmaya çalışacaktır. Abisinin bu sürpriz ziyareti Melahat ve çocukları Deniz ile Derya’yı olduğu kadar Sığacık halkını da çok şaşırtacaktır.

Kubat (Horoz Ağa),güzel ve kavgası eksik olamayan kasabada yeni bir vurgun planları yaparken, kardeşinin Karadenizli komşularını hesaba katmamıştır. Belli  ki bundan sonra  Sığnacık halkını  heyecan dolu  maceralar  ve olaylar bekliyor.

Haydi  şimdi de sizinle Egenin Hamsisi dizisinin yeni oyuncusunu tanıyalım.

Peker Açıkalın Kimdir ?

1963 yılında Kars’ta dünyaya gelen Peker Açıkalın, ilkokul ve lise eğitiminin ardından küçük yaşlardan itibaren sanata ilgi duyduğu için İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvara girdi ve buradan mezun oldu. Mezun olduktan sonra Nedim Saban, Taner Barlas ve Ali Poyrazoğlu tiyatrolarında oyunculuk yapan Açıkalın, 1992 yılında “Kim Bunlar?” isimli televizyon programı ile TRT 1 kanalında kitlelerin önüne çıkmıştır.

Kariyeri boyunca; Gülşen Abi, Çiçek Taksi, Ekmek Teknesi, Ev Hali, Mert ile  Gert, Türkün Uzayla İmtihanı, Yahşi Cazibe, Yalan Dünya gibi birçok dizi projesinde yer alan Peker Açıkalın’ın en bilinen ve akıllarda en çok kalan dizisi ise Avrupa Yakası oldu, bu dizde Sütçüoğlu Apartmanının kapıcı ailesinin oğlu olarak karşımıza çıkmış, psikopat tavırları ve çizgili pijaması ile uzun süre adından söz ettirmiştir. Avrupa Yakasında kendine özgü çakkıdı dansı ile de hafızalara kazınan sevilen oyuncu, 1,5 yıl rol aldığı diziden çeşitli sebeplerden dolayı ayrılmıştır.Çiçek taksisi dizisinde de rol aldığı karakter ilgiyle izlenmiştir.  Şimdi ise Egenin Hamsisi dizinde rol alacaktır.

Ödüller

En iyi yardımcı erkek oyuncu/ 8. Sadri Alışık Ödülleri 2003