Diriliş Sivas Valisi Hüsamettin Karaca Kimdir? Gerçek Tarihte Hüsamettin Karaca


Güncelleme: 4 Nisan 2018 : 22:56
0

Gıyaseddin Ertuğrul’un yazdığı mektup sonrasında Saadettin’in ölmesini kabul etmiştir. Saadettin Samset kalesi fethine giderken aslında öleceğinin farkında değildir. Gıyaseddin ferman yazmış ve Ertuğrul’a göndermiştir.

Plan şöyledir; Saadettin samsat kalesini fethe giderken dinlendiği Sivas’ta hem Sivas Valisi Hüsamettin hemde Ertuğrul tarafından öldürülecektir. Fermanı bizzat Sultan imzalamış ve Ertuğrul’u göndermiştir. Diziyi izleyenler Sivas Valisi Hüsamettin Karaca kimdir sorusuna yanıt ardı.

[kirmizitext]Diriliş Ertuğrul Saadettin Köpek Öldü Mü? Diziden Ayrıldı Mı? [/kirmizitext]

Ona beyleri devlete isyan etmek için ayaklanacaklardır. Ancak Ertuğrul mani olur. Diğer taraftan Saadettin ise boş durmaz ve Günalp’i isyancı beyleri katletmesi için gönderir. Ertuğrul ise onları ikna etmiştir. Ertuğrul ise onları ikna etmiştir. Saadettin ölecek ancak yeri ve zamanı var demiştir.

[mavitext]Diriliş Ertuğrul Saadettin(Sadeddin Köpek) Gerçek Tarihte Nasıl Ölmüştür? [/mavitext]

Sultan Saadettin’i öldürmek için bir plan yapmıştır. Onu Samsat Kalesinin fethinde öldürecektir. Bunun içinde sivas Valsi Hüsamettin ile Ertuğrul’u görevlendirmiştir. Sultan ancak ikisinin beraber olduklarında bu işin üstesinden geleceklerini söylemektedir.

Sivas Valisi Hüsamettin Karaca’yı canlandıran oyuncu Burak Demir’dir. Burak Demir bildiğiniz gibi Fox Tv’de Şevkat Yerimdar dizisinde Niko karakterini canlandırmaktaydı. Dizi Şevkat Yerimdar kısa bir süreliğine yayın hayatına ara verdi. Yazın yeniden ekranlara gelecek olan dizinin oyuncuları ise bu arada farklı projelerde yer almaktadır. Burak Demir’de Diriliş Ertuğrul dizisinden gelen teklifi değerlendirmiş ve Sivas Valisi Hüsamettin Karaca karakteri ile diziye giriş yapmıştır.

Burak Demir, 1978 Ankara doğumludur. Bilkent Üniversitesi MSSF tiyatro mezunu olan Burak Demir, 2007 yılında ileri oyunculuk dalında yüksek lisans yapmıştır.  2013 yılında Muhteşem Yüzyıl dizisi ile ve daha öncesinde Bizim Evin Halleri dizileri ile kariyerinin zirvesini yaşamıştır. Daha sonra çeşitli dizi ve film projelerinde yer almıştır.